MUST DO. 20/11 Performance van A.F. Vandevorst x Joris Van de Moortel

Geüpdatet op 16 November 2015 door Christin Ho
MUST DO. 20/11 Performance van A.F. Vandevorst x Joris Van de Moortel
afvandevorst
Foto: A.F. Vandevorst

Op 20/11 kan je in de Antwerpse galerij van Sofie Van de Velde kijken naar een performance van ontwerpersduo A.F. Vandevorst en kunstenaar Joris Van de Moortel. 

Het is niet de eerste keer dat kunstenaar Joris Van de Moortel en ontwerpersduo A.F. Vandevorst samen een gedurfde performance brengen. Het idee tot kruisbestuiving ontstond in de galerij Sofie Van de Velde, bij een tentoonstelling van Joris. Er was onmiddellijk een klik: “de rock-‘n-roll in de esthetiek van Joris Van de Moortel spreekt me aan, net als de materialen waarmee hij werkt en de manier waarop hij ze gebruikt. Bovenal herken en bewonder ik zijn gedrevenheid en passie als kunstenaar”. Van de Moortel is op zijn beurt verwonderd door “de snelheid waarmee de modewereld zich beweegt en de ontwerpers die zich op een compromisloze manier steeds weer durven storten op nieuwe thema’s, die van overal lijken te komen en toch steeds weer iets nieuws poneren”.

Hun eerste samenwerking kwam tot stand tijdens de Parijse modeweek in maart 2015 en was het resultaat van verschillende intense brainstormsessies. De performance “White Light, Paint It White” van Van de Moortel werd voor de gelegenheid versmolten met de Peruviaans geïnspireerde A.F. Vandevorst 2015-16 herfst/wintercollectie. De donkere silhouetten met zachte texturen – geshowd op mannequins – werden door een verfpistool met witte verf bespoten.

Ne Vacuum is de nieuwste worp van het trio. Speciaal hiervoor wordt de Antwerpse galerij van Sofie Van de Velde herdoopt als Slagerij Van de Velde en verkennen A.F. Vandevorst en Joris Van de Moortel een nieuwe stiel. Op 20 november worden de muzikale vleeswaren van A/W15 (de gehele performance van Parijs) in mootjes gehakt. De porties worden vervolgens vakkundig luchtledig getrokken: 100 stuks aan 99 euro per editie. Alles wordt vers gehouden in de koeltoog. Dan Browne, de band van Van de Moortel zorgt opnieuw voor de tunes.

Opening
vrijdag 20 november 2015, van 19u tem 22u30
release Cylinder 7 / special guest: Dan Browne

Expo
21 & 22 november 2015, van 14u tem 18u

Galerij Sofie Van de Velde
Lange Leemstraat 262, 2018 Antwerpen
+32 486 79 19 93