Revolutie in modeland: de chilltrui

Gepubliceerd op 12 November 2015 door ELLE België
Revolutie in modeland: de chilltrui

vollebak

Sommigen mediteren, anderen hangen aan de toog en nog anderen dragen gewoon een trui om zich te ontspannen. Wetenschappers ontwierpen namelijk een kledingstuk dat je meteen in chillmode brengt. 

Onthaasten, wie kan het nog in onze timeconsuming samenleving? Het is alleszins geen evidentie meer. Er weegt een constante druk op onze schouders. Zou dit ene kledingstuk de simpele oplossing kunnen bieden?

Het Londense label Vollebak (geen grap) ontwierp een hoodie die oorspronkelijk bedoeld was om duursporters voorafgaand aan wedstrijden of competities (lees: ultramarathons, Iron Mans,…) te kalmeren en te ontstressen.

De achterliggende theorie is volgens het bedrijf dat de fusie van kleurtheorie en fysiologie je parasympathetische zenuwstelstel kan verbeteren en rust en ontspanning kan genereren voor en na de sportprestatie. Als zo'n jasje effect heeft op topsporters, kan het toch sowieso ook een positieve werking hebben op de rest van de mensheid (lees: op ons)? Wij zien mogelijkheden hier…

La vie en rose

vollebaktrui

Het design werd beïnvloed door Alexander Schauss, een wetenschapper die het effect van kleur op ons gemoed onderzocht. Zijn onderzoek wees uit dat het staren naar een specifieke schakering van de kleur roos onze hartslag deed dalen, latere studies bewezen dat deze rozige tint ook onze appetijt onderdrukte. Rits de vest toe en je zal meteen merken dat je gezichtsveld in deze tint verkleurt. Bovendien zullen er geluidsgolven klinken om je hersengolven te reguleren.

Wij zien visioenen van studenten die deze trui vereren tijdens de examens. Zal deze sweater een ereplaats krijgen in je garderobe voor eerste dates of sollicitaties?

Voor de Vollebaktrui tel je zo'n 220 pond neer, maar op vollen bak chillen staat geen prijs toch?