Welke haarscheiding past bij welke gezichtsvorm

Geüpdatet op 3 October 2017 door ELLE België
Welke haarscheiding past bij welke gezichtsvorm

haarscheiding

Midden-, zij- of zigzag: welke haarscheiding is het meest flatterend voor jouw gezichtsvorm?

Stap 1: 

Kies je gezichtsvorm:

Is jouw gezicht rond of eerder ovaal? Langwerpig of toch maar vierkant? Diamant- of hartvormig?

gezichtsvormen
1.Hartvormig 2. Vierkant 3. Rond 4. Diamantvormig 5. Langwerpig 6. Ovaal

1/

Stap 2: 

Ontdek welke haarscheiding het best bij jouw gezichtsvorm past:

  • Rond 

Ronde gezichtjes staan goed met een midden- of diepe zijscheiding. Deze coupes creëren de illusie van lengte en zorgen voor symmetrie in het gezicht. Overweeg eens een korte snit, dit kapsel staat namelijk prachtig bij deze vorm van gezicht.

Tip: laat je haar niet te veel in verschillende niveaus knippen, maar hou net genoeg laagjes om je gezicht te doen afslanken.

kirstendunst

  • Vierkant

Een zachte natuurlijke zijscheiding met een bles of pony brengt zachtheid in het gezicht.
Maak de scheiding niet de diep (dus niet teveel naar opzij), anders benadruk je juist de hoeken van je gezicht. Toon genoeg voorhoofd zodat je pony je killer kaaklijn in de verf kan zetten.

keira

2/

  • Ovaal

Ovale gezichtstypes vallen in de prijzen. Zij kunnen namelijk met eender welke haarscheiding aan de slag. Probeer eens een midden- of diepe zijscheiding, je zal er hoedanook goed mee weg komen. Experimenteer en ondervind wat jou het allerbeste staat.

charlizetheron

  • Hartvormig

Hartvormige gezichtstypes staan uitstekend met een diepe zijscheiding. Deze scheiding breekt de kinlijn, die erg scherp kan zijn bij deze gezichtsvorm. Ook de jukbeenderen worden verzacht door deze opvallende zijlijn. Valt je haar van nature in een middenscheiding? Sla toe wanneer je haren nog nat zijn. Kam je haren opzij en breng gel aan om het kapsel op zijn plaats te houden. Gebruik een fijn kammetje om je haar in die richting droog te föhnen.

scarettjohanson

3/

  • Diamantvormig 

Diamantvormige types blijven best weg van korte froufrous. Zijscheidingen laten hen daarentegen wel stralen en accentueren de uitgesproken jukbeenderen en botstructuur extra hard. Korte coupes staan hen beeldig, omdat deze diamantvormige gezichtjes vaak smalle voorhoofden hebben. Lange lokken of dramatische kapsels overschaduwen snel het gezicht en dat is niet de bedoeling. Föhn je haren aan de kant met een ronde borstel en creëer volume aan de wortels.

 

cd9e519cc4ce405bcb927d5329e73887

  • Langwerpig

Een middenstreep is ideaal voor langwerpige types omdat het voor ronding zorgt in het gezicht. Een pony werkt dan weer goed omdat ze het gezicht verkort.

Tip: verkies een kapsel met laagjes om jukbeenderen en kaaklijn goed te doen uitkomen.

jessicaparker

Foto's Pinterest