Studie: De meeste hetero vrouwen zijn eigenlijk niet hetero

Gepubliceerd op 9 November 2015 door Britt Valkenborghs
Studie: De meeste hetero vrouwen zijn eigenlijk niet heteroPhoebe Dahl en Ruby Rose
hetero
Phoebe Dahl en Ruby Rose

Wie zou denken dat we in 2015 alles weten over seksualiteit, zit fout. Een nieuwe studie deed immers een belangrijke ontdekking. 

Een studie gepubliceerd in de Journal of Personality and Social Psychology van de Universiteit van Essex blijkt dat een hoog percentage van de vrouwen die zichzelf als hetero identificeren,  seksueel gestimuleerd worden door zowel mannen als vrouwen.

In het onderzoek liet men 345 vrouwen video's zien van aantrekkelijke, mannen en vrouwen. Hun respons (tekenen van seksuele opwinding, zoals het verwijden van de pupillen) werd genoteerd en toonden aan dat 74% van de hetero vrouwen seksuele belangstelling toonden voor zowel mannen als vrouwen. De ondervraagde lesbiennes vertoonden, zoals verwacht, een sterkere reactie op vrouwen. De studie heeft personen die zich identificeren als biseksueel niet in de studie betrokken.

Het hoofd van het onderzoek, Dr Gerulf Rieger, stelt dat de vrouwelijke seksuele respons een mysterie is, waar die van mannen eerder simpeler is.  De grote conclusie van dit onderzoek? Seksualiteit mag niet als zwart/wit gezien worden. Aantrekkingskracht is véél complexer dan we denken.

Bron: The Telegraph