BOEK: Parfumwijzer

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Claire
BOEK: Parfumwijzer

BoekParfumwijzer
Met een carrière als beautyjournaliste bij Weekend Knack en redacteur bij WPG uitgevers achter de kiezen, en een levenslange, welriekende passie voor parfum, was het enkel een kwestie van tijd voor Sofie Albrecht een boek over geuren zou uitbrengen.

foto: Jurgen Rogiers
Sofie Albrecht/ foto: Jurgen Rogiers

Als er iemand is die je kan vertrouwen op het vlak van parfums, is het Sofie Albrecht wel. Na haar studies politieke en sociale wetenschappen besloot ze haar hart te volgen en in een parfumerie te gaan werken, om dag in dag uit met geuren en parfums bezig te kunnen zijn. Haar interesse in alles wat met parfum te maken heeft, werd door de jaren heen alleen maar groter en met dit boek wil ze graag haar plezier en kennis delen.

Het boek maakt je letterlijk parfum-wijzer. Je leert hoe je neus en reukzin werken, waaruit parfum precies bestaat en welke geurfamilies er zijn. Je ontdekt de ontstaansgeschiedenis van het moderne parfum en je krijgt tips over hoe je nu best een nieuw parfum uitkiest. Al kan je daarvoor ook bij Sofie terecht, want om de lancering van het boek feestelijk te vieren, houdt ze enkele maanden lang een praktijk als parfumdokter open.

Wat doet een parfumdokter precies?
'Ik merk dat de interesse in parfums toeneemt en heel wat mensen op zoek zijn naar de ideale geur die perfect bij hen past. Maar er is zoveel keuze en in een winkel hebben ze altijd maar een beperkt aanbod. Dus geef ik raad, vooral op basis van jou drie favoriete geuren. De parfumbusiness is gericht op nieuwe lanceringen en de meeste klanten vinden dat ook belangrijk. Verder houden ze ook rekening met het modehuis dat eventueel achter de geur zit en kijken ze naar het flesje. Pas als die drie dingen goed zitten, willen ze eens ruiken. Dat vind ik een heel rare manier om een parfum te kiezen. Ik wil daar verandering in brengen.'

'Parfumwijzer', Sofie Albrecht, Manteau, 24,99 €. De dokterspraktijk opent op 6 november de deuren en is twee maanden open op vrijdag en zaterdag van 10u tot 17u. Sint Jorispoort 25, Antwerpen.