INTERVIEW: The Blind Cook Christine Ha

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
INTERVIEW: The Blind Cook Christine Ha

ChristineHaBlindCook

De impact van een wenkbrauwpotlood of een lippenstift reikt soms verder dan je zou denken. In deze reeks gaan we op zoek naar mensen die op een andere manier met make-up of beauty bezig zijn.

Dit interview verscheen eerder in het oktobernummer van ELLE België.

Christine Ha is chef, auteur en winnares van het derde seizoen van het Amerikaanse kookprogramma ‘Masterchef ’. Een opmerkelijke prestatie, niet in het minst omdat Christine Ha blind is en al tien jaar in een wereld van vijftig tinten grijs leeft. Maar terwijl de visuele wereld om haar heen beetje bij beetje wegviel, kwam een ongeziene schoonheid in de plaats. De Blind Cook over verlies, de nieuwe betekenis van échte schoonheid en de flater met het zwarte oogpotlood.

INTERVIEW: The Blind Cook Christine Ha - 3
Zelfs met jaren ervaring in de vingers en een vergrotende spiegel aan de muur loopt het nog wel eens mis. Dan zitten er onflatterende zwarte vlekken waar een elegant eyelinerboogje hoort en hangt de mascara tot in mijn wenkbrauwen. Of ik word opgeschrikt en eindig met een knalrode streep lippenstift op mijn wang. Ik heb twee werkende ogen om die flaters te registreren, maar hoe breng je het in hemelsnaam tot een goed eind als je het zonder zicht moet doen? Een vraag die de Amerikaanse Christine Ha (36), die ik via Skype te spreken krijg, bijna dagelijks moet horen. “Het is een uitdaging, maar ook in dit geval geldt: oefening baart kunst. En zoals met alles loopt het soms ook grondig mis!”

KLIK HIER VOOR HET VOLLEDIGE INTERVIEW