Instagram ster legt leugens achter social media bloot

Gepubliceerd op 3 November 2015 door ELLE België
Instagram ster legt leugens achter social media bloot

social media is not real life

"Social media is not real life!" Met deze slagzin klaagt de Australische Essena O'Neil, zelf nochtans goed voor 709,000 volgers, de wantoestanden achter sociale media aan. Dagen zonder eten, een feestje missen voor die ene, perfecte foto: welkom in het leven van een Instagram sensatie! 

De 18-jarige blondine timmerde de voorbije jaren hard aan haar virtuele carrière en wist, met dank aan haar looks én de vele offers die ze ervoor bracht, een lucratief Instagram account uit te bouwen. Op @essenaoneil kon je tot voor kort terecht voor dromerige plaatjes, prachtige jurken en jaloersmakend perfecte selfies -beelden waaraan ze trouwens veel geld verdiende dankzij deals met cosmeticabedrijven en kledinglabels.

Op zich niets mis mee, maar O'Neil vind het belangrijk dat haar volgers op de hoogte zijn van die waarheid. Daarom nam ze vorige week een drastische beslissing: ze verwijderde duizenden prachtige plaatjes en verving de quotes bij de overblijvers door de beschrijving van hoe ze tot stand waren gekomen. "Ik had die dag niets gegeten om toch maar een platte buik te hebben," klinkt het bij een bikinifoto. "Ik kreeg 400 dollar om deze jurk te posten," en "ik miste het hele feest omdat ik constant bezig was met mijn foto," zijn maar een paar andere voorbeelden. Een echte eye opener, ontdek hier de harde waarheid achter het fotogenieke Instagram:

"Het is onbeschrijfelijk hoe vrij ik me voel zonder sociale media. Nooit meer zal ik mijn leven laten beheersen door een aantal likes: dat verstikte me jarenlang!" Dixit O'Neil op haar nieuwe website letsbegamechangers.com.