ELLEworkout: Hou jezelf warm deze winter

Gepubliceerd op 1 November 2015 door Christin Ho
ELLEworkout: Hou jezelf warm deze winter
hoofdafbeelding2
Foto: Vincent Van Reusel

Yoga is veel meer dan de lotushouding en op je hoofd staan! Iedere maand deelt Mounira Bazzi van Living Yoga een eenvoudige yogatip die je leven nog iets fijner zal maken. Deze maand: Hoe warm je jezelf op tijdens de winter?

Mounira Bazzi heeft haar eigen yogastudio ‘Living yoga‘ in hartje Antwerpen en ze organiseert ook regelmatig bijeenkomsten op prachtige locaties in de Koekenstad. Denk aan: het Paleis op de Meir, de Stadsfeestzaal, het MuHKA en Park Spoor Noord.

“De poses die ik wil tonen, zijn zeker niet bedoeld om je het hoofd over te breken. Ik wil dat elke pose je helpt om met moed, evenwicht en kracht van het leven te genieten. Die kracht vind je vanzelf wanneer je jouw lichaam met liefde en respect behandelt,” zegt Mounira.

Heb je schrik van bizarre standjes of kan je je lichaam niet in alle mogelijke bochten wringen? Geen nood, daar draait yoga niet om. “Onthoud dat er geen ‘one size fits all’ manier is om aan yoga te doen. Als je je oncomfortabel voelt met een overgang of variatie, pas het aan naar wat goed voelt voor jou,” benadrukt Mounira.

Cat-cow: De pose om jezelf op te warmen tijdens de winter

Mounira: "Aangezien de dagen korter worden en het vroeger donker wordt, wordt het een echte uitdaging om 's morgens uit je bed te geraken en yoga te beoefenen. Deze pose kun je op elk moment van de dag uitproberen, zelfs op kantoor tijdens de lunchpauze."

02b
Foto: Vincent Van Reusel

Stap 1
Leg je handen plat op de grond en recht onder je schouders en ga met je knieën op de grond zitten.

Stap 2
Adem in, duw je buik naar beneden en kijk recht vooruit.

Stap 3
Bij het uitademen, maak je een bolle rug.

Volg Mounira Bazzi van Living Yoga op Facebook