In deze koffiebar betaal je voor tijd

Geüpdatet op 30 Oktober 2015 door ELLE België
In deze koffiebar betaal je voor tijd

STC_AD_V1

Begin december wordt de Antwerpse koffiebar Broer Bretel omgetoverd tot een 'Slow Time Café'. In dit pop-up concept staat quality time centraal: je betaalt niet per drankje, maar per gespendeerde minuut. 

Het concept van Slow Time Café komt overgewaaid uit Berlijn zet binnenkort voor het eerst voet aan wal op eigen bodem. Het idee komt van horlogemaker Rodania en is verrassend eenvoudig: bij het binnenkomen krijg je een kaartje met een timestamp en bij het buitenkomen klok je uit en reken je af.

In tussentijd kan je er proeven van het uitgebreide koffie- en theeassortiment en ontbijten met granola. Met een uniek klokkendecor dat de geschiedenis van Rodania vertelt, krijgt ook het interieur een make-over tijdens de tijdelijke overname van Broer Bretel. De aandachtige koffiedrinker of theemuts spot er de recentste horlogemodellen aan de polsen van het personeel.

Het principe van "time is money" ruimt plaats voor reële onthaasting. Met tal van geplande activiteiten als een daytime launch party, slow coffee workshops en jamsessies, wil het café extra inzetten op leuke ontspanning en ontsnapping.