Snapchat maakt gelukkig

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
Snapchat maakt gelukkig

Snapchat

Het is wetenschappelijk bewezen: van alle sociale media maakt Snapchat zijn gebruikers het gelukkigst. 

Een recent onderzoek uitgevoerd door de universiteit van Michigan heeft aangetoond dat Snapchat haar aanhangers blij maakt. Of ja, in ieder geval blijer dan andere sociale media.

Onderzoekers verzamelden 154 studenten bij wie ze zes keer per dag polsten naar hun laatste sociale interactie en hoe ze zich daarbij voelden. Gedurende twee weken gaven de studenten deze informatie uitvoerig door. Wat bleek? Na Snapchat-interacties toonden deelnemers meer positieve emoties dan wanneer ze communiceerden via Facebook of een ander sociaal medium.

Een eventuele verklaring luidt dat mensen zich mogelijk minder onzeker voelen door de Snapchat-applicatie, omdat de beelden immers binnen een paar seconden weer verdwenen zijn. Bovendien lijkt Snapchat volgens de testpersonen het meest op face-to-face contact met vrienden. Interacties op Snapchat zijn eerlijk, in die zin dat ze in real-time worden gestuurd, op een dagelijkse basis en niet worden bijgehouden (tenzij door snoodaards met de printscreenknop).

Aan de andere kant schoot de app dan weer tekort in de categorie "supportive". Zoek je eerder ondersteunende of medelevende berichtjes? Dan ben je beter af met een Twitteraccount, een sms'je of een e-mail. Snapchat wordt voornamelijk gebruikt om snel grappige momenten te delen, niet om openhartige conversaties te houden.

Kortom, nood aan een shot blijdschap? Snap away. Zoek je eerder een schouder om op te leunen, dan zal je die helaas niet vinden in die bergen selfies!