Kim Kardashian breekt ultieme beautyregel

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
Kim Kardashian breekt ultieme beautyregelLOS ANGELES, CA - OCTOBER 26: Television Personality Kim Kardashian (L) and Honoree Charlotte Tilbury attends the InStyle Awards at Getty Center on October 26, 2015 in Los Angeles, California. (Photo by Steve Granitz/WireImage)

Kim Kardashian breekt ultieme beautyregel - 1

Kim Kardashian, de vrouw die de wereld leerde contouren, lapt beautyregel nummer één aan haar peperdure designerlaars.

Eerder deze week bekende Kim Kardashian tijdens de uitreiking van de In Style-awards dat ze wel eens met een opgemaakt gezicht tussen de lakens kruipt. En daarmee breekt Mevrouw West zomaar even het grootste beautygebod ‘gij zult altijd uw make-up verwijderen voor het slapengaan.’ Was het te wijten aan haar ‘pregnancy brain’ of wou ze goede punten scoren bij Charlotte Tilbury die ze meteen na haar speech de award voor make-up artiest van het jaar in de handen stopte?

Het is immers de Britse make-upartiest (bekend om haar werk met Kate Moss, Alexa Chung, Miranda Kerr,...) die de 35-jarige Kardashian aanzette tot zulks onaanvaardbaar gedrag. Zo haalt Charlotte Tilbury elke avond de make-up van haar gezicht om meteen daarna een ‘slaapmake-up’ bestaande uit oogschaduw, eyeliner en mascara aan te brengen. Tilbury duldt geen pottenkijkers en doet de badkamerdeur tijdens elke make-upsessie stevig op slot. Het resultaat? Haar dierbare echtgenoot kreeg zijn eega nog nooit (ik herhaal: NOG NOOIT!) zonder make-up te zien. Terwijl wij het best triest vinden dat Tilbury weigert om met een onopgemaakt gezicht naast haar man op de bank te hangen, kan Kim enkel respect voor de vrouw opbrengen. Ze noemt haar zelfs ‘haar heldin’. ‘Charlotte Tilbury slaapt met haar make-up op. Ze is mijn idool. Als ik heel erg lui ben laat ik dankzij haar mijn make-up gewoon zitten tot de dag erna.’ We hoorden de dicht geplamuurde poriën van Kim Kardashian het bijna tot hier uitschreeuwen.

Gelukkig durft Kim K het wel aan om - heel af en toe - onopgemaakt de deur uit te gaan
Gelukkig durft Kim K het wel aan om - heel af en toe - onopgemaakt de deur uit te gaan

‘Ik weet dat het waarschijnlijk het slechtste beautyadvies is, maar Charlotte heeft natuurlijk ook de magische crèmes om het de dag erna weer goed te maken.’ Daarmee doelt Kim op Tilbury’s ‘Magic Cream’, de bestseller uit haar huidverzorgingsgamma. Zelf hanteren we toch maar liever het ‘beter voorkomen dan genezen principe’. De klok rond opgemaakt door het leven vliegen, is niet de enige eigenaardig ‘life goal’ van Charlotte Tilbury. Zo doet de Britse make-upguru niet aan avondeten en houdt ze het – als het echt moet – bij een 'liquid lunch' in de vorm van een glas champagne. Cheers!

Magic Cream van Charlotte Tilbury
Magic Cream van Charlotte Tilbury

Alle Magic Creams of andere wondermiddeltjes ten spijt, wij zweren bij een grondig gereinigd velletje voor we de bedstee betrekken.  Wat Charlotte en Kim ook mogen beweren: kids, don’t try this at home!