5 redenen om dit weekend Countryside+ te bezoeken

Gepubliceerd op 29 Oktober 2015 door ELLE België
5 redenen om dit weekend Countryside+ te bezoeken

the barn

Nog geen plannen dit weekend? Ga eens langs bij Countryside+, en wel om deze vijf redenen: 

1. Je kan er terecht in een echt (binnen-)bos

Schermafbeelding 2015-10-29 om 14.00.24

Een heus bos in Flanders Expo? Jawel, Hal 5 wordt, onder de deskundige leiding van Bos+, getransformeerd tot een indoor bos. Je vindt er inheemse en tropische bomen, je kan er wandelen, een fietstochtje maken of picknicken. En natuurlijk kom je ook alles te weten over het milieu en de bomen en bossen op deze aardkloot. Wist je bijvoorbeeld dat in een koffielepeltje bosgrond meer dan 100.000 organismen leven? Dat bomen in een stad de concentratie aan fijnstof met 60% doen verminderen? Dat patiënten die revalideren met uitzicht op een bos minder pijn hebben en sneller genezen? Dat bomen de temperatuur in de bebouwde kom tijdens hittegolven aanzienlijk kunnen doen dalen? En dat kinderen die in een groene en bosrijke omgeving opgroeien, veel minder last hebben van astma of andere aandoeningen aan de luchtwegen?

Schermafbeelding 2015-10-29 om 14.00.31

2. Zeg niet zomaar ‘schuur’ tegen The Barn

Schermafbeelding 2015-10-29 om 14.00.37

Een schuur is een schuur, hoor ik je al denken, maar the Barn is hors catégorie. Het is een buitenmaats, rood gebouw met twee etages van maar liefst 25 meter lang, twintig meter breed en tien meter hoog. Kortom, een schuur die je niet meteen in je achtertuintje kan zetten. Het is de eerste keer dat The Barn, die op Countryside+ dienst zal doen als restaurant, in ons land wordt opgetrokken. Je kan er eten aan robuuste, houten tafels of gewoon even uitblazen.

3. Leve het handwerk

Oude ambachten en handwerk zitten in de lift. In de ‘Made by Hand’-hal slaan Unizo en De Makers de handen in elkaar. Gedurende de vier dagen van Countryside+ verhuizen papierscheppers, handtasmakers of nog, rietvlechters, hun atelier naar Hal 2. Hèt uitgelezen moment om die mooie Thonetstoel waarvan het rieten zitvlak hopeloos versleten is, te laten repareren. Of een stapeltje handgeschepte vellen in te slaan om je ‘Liefste Meter, Beste Peter’- nieuwjaarswensen op te noteren!

 4. Maak kennis met Michiel

Schermafbeelding 2015-10-29 om 14.00.45

Michiel Tilley is taxidermist. Heeft niets met taxi’s te maken, wel alles met het opzetten van dieren – nog zo’n ambacht die helemaal terug is van weggeweest. Het opnieuw tot leven wekken van dieren – want dat is de essentie van taxidermie – is een vak waar veel passie en energie inkruipt. Zorg en respect voor het dier primeren en worden door een steeds grotere groep mensen gewaardeerd. Een geliefd, doch verscheiden, huisdier kan in opgezette gedaante immers troost en schoonheid bieden.

5. Slovenië is gastland.

Het mooie, bosrijke Slovenië kwam de laatste weken helaas niet om wille van zijn charme in het nieuws en dat is jammer. Het land is nog altijd een hidden secret waar massatoerisme nog geen voet aan de grond heeft gekregen. Slovenië heeft een grote aantal prachtige bossen, mooie wijnen en lekkere gastronomie. Te proeven en te ontdekken op Countryside+.

Via deze link kom je terecht op de ELLE-gids voor Slovenië. 144-EL142NL-Slovenië-cb kopie

En verder ook: 4 hallen met als thema’s Home & Inspirations / Green & Garden / Cook & Taste / Outdoor Wear / Made by Hand / Trips & Travel

Countryside+ Praktisch

Vrijdag 30 oktober tot en met maandag 2 november 2015 in  Flanders Expo Gent, telkens van 10 tot 18u. Extra avondopening op vrijdag 30 oktober tot 21u

Prijs: 12 euro aan de kassa / 10 euro via online voorverkoop

5 euro voor kinderen tussen 6 en 12 jaar, gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar.

Schermafbeelding 2015-10-29 om 13.58.35
Serax Antonino
Schermafbeelding 2015-10-29 om 13.57.39
Master Class

(Monica Bronski)