5 x filmgadgets in het echte leven

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Christin Ho
5 x filmgadgets in het echte leven

gadget11

"Dit gebeurt alleen op het witte scherm," zeggen we vaak totdat wij concluderen dat de filmwereld een wereld is van realistische verbeelding. Van deze gadgets hadden wij nooit verwacht dat ze zouden uitgevonden worden. 

1/

1. Zelfstrikkende schoenen

De zelfstrikkende sneakers van Nike uit Back to the future blijven voor eeuwig op ons netvlies gebrand. Als kleine snotneus waren we uiteraard verzot op de lichtgevende zool, als volwassen techneuten blijven de schoenen die zichzelf kunnen strikken ons verbazen. Uitgetest door Michael J. Fox in 1989 en volgend jaar op de markt.

2/

2. Robot in huis

Ook al is hij alleen in staat om zijn eigen naam te zeggen, wij blijven smelten voor de emotionele blik van Wall-E. Zijn realistische tegenhanger, Wowwee MIP blijkt niet uit te blinken in het tonen van zijn emoties. Wij houden van Wall-E's klunzigheid, Wowwee MIP daarentegen doet exact wat wij vragen via onze smartphone.

3/

3. Google glass

De founders van het Dominion-rijk van Star Trek experimenteerden volop met hun hoofdset met een glazen plaatje om hun gezichtsveld te vergroten. De Star Trek gadget kun je vergelijken met Google glass. Ze laten betrouwbare informatie zien dat op het eerste gezicht niet zichtbaar is.

4/

4. Hoverbike

2015 is het jaar waarin de langverwachte Star Wars film uitkomt. 2017 is het jaar dat de hoverbike wordt gelanceerd, een soort drone waar je op kunt zitten en mee kunt vliegen. De hoverbike trapt even soepel als een fiets en net zoals de drone kan een hoverbike bestuurd worden met een afstandsbediening.

5/

5. Holograms

Voor The Jetsons waren holograms de normaalste zaak van de wereld, maar voor ons blijft de digitale herrijzenis van Michael Jackson en Tupac tijdens de Billboard Awards en Coachella indrukwekkend om te zien (en ook wel een beetje scary).