Haartrend: een tattoo in je lokken

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
Haartrend: een tattoo in je lokken

kyliehaartatoeage

Na de tijdelijke tattoos doen haartatoeages hun intrede, fijne juweeltjes die je kapsel opfleuren.

Een trend breekt pas echt door als een telg van de Kardashian/Jenner familie ermee gespot wordt. Het is haarkameleon Kylie Jenner die het haartattoo op het grote publiek afvuurt. Wie, wat, waar?

De haartattoo blijkt afkomstig van het Australische merk Scünci. Je kan ze met, behulp van wat water, op je haar of hoofdhuid bevestigen. De tatoeage zou tot vier dagen standhouden. Toegegeven, ze ogen prachtig: een gouden touch op donker haar, zilveren details op blonde lokken, het lijkt een droom van een accessoire. Waarom zijn we hier nog niet eerder opgekomen?

Misschien omdat deze applicatie bij nadere onderzoek toch niet zo partyproof blijkt. Een kritische noot is hier wel op zijn plaats. Voor het merendeel van ons - zij die zich niet altijd even gracieus voortbewegen - zal het niet evident zijn om de tattoo netjes op zijn plaats te houden. Bovendien moet je gespaard blijven van weer, wind en vooral dan van vochtigheid. Ben je niet gezegend met stijle lokken, dan zal je eerst even met de stijltang tekeer moeten gaan. De minste golf of krul is nefast. Om maar te zwijgen over het goedje dat je achteraf uit je lokken moet krijgen.

Kortom, hoe eenvoudig het er ook mag uitzien, het is een pretentieus haarspeldje met de allures van een kunstwerk. Als we zelfs héél erg cynisch mogen zijn, vinden we de naam tattoo misschien zelfs overroepen: het zijn simpelweg stickers. Eigenlijk is een haarbandje of –speldje een pak handiger en je hebt er vier jaar plezier van in plaats van vier dagen.

(stagiaire Elise Van de Meulebroucke)