ELLE schoof aan tafel bij Atelier Nespresso

Gepubliceerd op 20 Oktober 2015 door ELLE België
ELLE schoof aan tafel bij Atelier Nespresso

nespresso

Nespresso gaf een aantal Belgische chef-koks, barmannen en sommeliers de opdracht om op originele wijze hulde te brengen aan koffie. Resultaat was de creatie van opmerkelijke culinaire smaakmakers. ELLE en winnaars van de wedstrijd schoven mee aan tafel.

Twee sterrenchefs, een sommelier en een barvrouw kregen twee weken lang elke avond carte blanche om twee Nespresso Grands Crus van dezelfde herkomst in de kijker te zetten. Een collectief van fijnproevers - waaronder wij - mocht daarop bij Atelier Nespresso de voetjes onder tafel schuiven voor een gastronomisch diner.

Allereerst genoten we een workshop Nespresso waar we ondergedompeld werden in de wereld van koffie – van bes tot capsule – en de kunst van foodpairing. Dit laatste in de vorm van een koffiecocktail geschud en gemixt door de Beste Bartender van België Hannah Van Ongevalle.

cocktail

Nadien werden we verwend met een verrukkelijk viergangendiner. Met toelichting van Filip Claeys himself, kregen we onder meer een zwemkrabsoep "panamontana", met zoutmelde, courgette en lungo Guatemala geserveerd. Bijzonder is dat in elk gerecht koffie centraal staat. Daarbij degusteerden we Belgische wijnen die Sommelier van het jaar Yannick Dehandschutter nauwkeurig had uitgezocht.

Schermafbeelding 2015-10-19 om 14.27.55

Hoe kan je een avond beter afsluiten dan met een hoogstaand dessert gecreëerd door niemand minder dan patissier Joost Arijs? Deze jonge topchef maakt kunst met zijn handen en maakt van een eenzame macaron een overheerlijk prachtwerk.
Schermafbeelding 2015-10-20 om 10.33.47