Een dag in Bergen

Geüpdatet op 20 Oktober 2015 door ELLE België
Een dag in Bergen

coverlancia-modifié

10u30: Klaar om te vertrekken met de Lancia Ypsilon, de koffer volgeladen met fototoestellen en paraplu’s.

Op de kaart ligt Bergen aan de andere kant van België. Geen enkel probleem dankzij het nieuwe Uconnect-systeem, dat een heel gebruiksvriendelijk instrument is. Het laat ons toe onze smartphone te connecteren en zo toegang te krijgen tot een waaier van diensten maar ook om onze favoriete muziek te beluisteren! Een uurtje later komen we aan. Het regent dat het giet!

22

1/

06

12u00: We worden vriendelijk verwelkomd door Eric en Agnès in hun restaurant ‘La Boule de Bleu’. Ze vertellen over de geschiedenis van het pand en het mooie decor doet ons het slechte weer meteen weer vergeten. We wanen ons zowaar in de Provence in grootmoeders keuken. Agnes biedt ons een glaasje cava aan om te toosten op het 17-jarige jubileum van haar eethuis. 

070827

2/

02

Agnes vertelt dat het hier ‘mix & match’ is wat de kaart betreft: iedereen is vrij om zelf zijn favoriete menu samen te stellen. Het is ook mogelijk om zelf ingrediënten aan je slaatje toe te voegen of weg te laten. In ons geval werd onze ‘salade Cavingol’ verrijkt met extra spekjes omdat de ‘salade met geitenkaas en spek’ blijkbaar niet voldoende was om onze grote honger te stillen. Nadat we onze bordjes uitgebreid hebben gefotografeerd, vallen we aan.

05

Om de maaltijd in schoonheid af te sluiten, bestellen we elk nog een tiramisu met Oreo’s. We hebben er geen moment spijt gehad.

142

Het restaurant heeft ook een ruime keuze aan zelfgemaakte limonade in alle geuren en kleuren. Op aanraden van Agnès gingen voor de limonade met rozenaroma, die volgens haar de meest originele uit het assortiment was.

25

3/

14u00: Terug buiten is het opgehouden met regenen. Omdat een stevige wandeling de spijsvertering bevortdert, trekken we het Middeleeuwse centrum in voor een culturele ontdekkingstocht. Ter gelegenheid van Bergen 2015 zijn de straten van de stad mooi versierd met muurschilderingen. Bergen lijkt wel een groot openluchtmuseum.

26

Op enkele passen van de Grote Markt, bevindt zich de Square Saint Germain waar je niet voorbij kunt aan de gigantische goudkleurige engelenvleugels die vragen om een selfie te nemen. Deze bling bling installatie van kunstenaar Filip Gilissen is dan ook de droom van elke fotograaf…

Enkele straatjes verderop, in de Rue des Fripiers 19, staan we ons te vergapen aan de multicolore muur. De overweldigende fresco in levendige kleuren is een kunstwerk van de beroemde artiest Bonom (Vincent Glowinsky) die ook ontelbare voorgevels in Brussel op artistieke wijze onder handen heeft genomen.

191

4/

171

15u00: Café Europa is uniek qua opzet. De belangrijkste doelstelling van deze bijzondere plek is mensen en steden met elkaar verbinden. Het café werd integraal opgetrokken uit hout en verschillende grote beeldschermen staan in verbinding met andere grootsteden. Elke dag worden er digitale workshops gegeven over duurzame ontwikkeling. Via de schermen wordt alles wat er in het café gebeurt, opgenomen en live gestreamd naar andere Europese steden. De bezoekers kunnen naast een gewone printer ook gebruikmaken van een 3D-printer Wie voorstellen heeft voor een project rond duurzaamheid, kan rekenen op financiële steun en een gratis opleiding volgen.

112 101

18u00: Tijd om terug te keren, maar niet eerst zonder een La Car d’Or geproefd te hebben. Deze fruitige blonde wordt gebrouwen bij St-Feuillien. Uiteraard houdt onze Bobbette van dienst het keurig bij een glaasje water.

Meer info over de nieuwe Lancia Ypsilon of een gratis testrit aanvragen, afspraak op www.lancia.be

 

Photos : Canon EOS M3