Exclusieve familiefoto’s van Brangelina en kroost

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Christin Ho
Exclusieve familiefoto’s van Brangelina en kroost
angelinajolie1
Foto: Annie Leibovitz voor Vogue US

Angelina Jolie praat zelden over haar privéleven, maar als ze een openhartig interview geeft gaat ze diep en sleurt ze haar hele kroost mee naar de fotoshoot voor het nieuwe nummer van Vogue US. 

Angelina Jolie en Brad Pitt hebben veel watertjes doorzwommen totdat ze elkaar tegenkwamen op de set van Mr. and Mrs. Smith in 2005. Volgende maand vieren Brangelina hun tienjarig samenzijn met By The Sea, de eerste film geregisseerd door Angelina met haarzelf en Brad in de hoofdrollen. Een film over het laatste sprankeltje hoop om een huwelijk te redden op vakantie.

In het echte leven gaat het Angelina Jolie en Brad Pitt voor de wind. Vorig jaar getrouwd in hun huis in Frankrijk en samen met hun kinderen verhuisd naar het Maltese eiland Gozo om By The Sea te filmen. Dat ze globetrotters zijn, vindt Angelina vanzelfsprekend. "De kinderen worden opgevoed door nanny's uit verschillende landen met verschillende religies en talen. We reizen vaak naar Azië, Afrika en Europa waar mijn kinderen werden geboren. De jongens zijn trots op hun Zuidaziatische afkomst, maar ik vind het ook belangrijk dat ze interesse tonen in de geboortelanden van hun zussen en ouders," vertelt Angelina aan Vogue US.

Ook de herinnering aan hun grootmoeder, de voormalige actrice Marcheline Bertrand, wordt levend gehouden. Angelina schreef By The Sea nadat haar moeder acht jaar geleden stierf aan borstkanker. Het is geen autobiografische film over haar leven, maar tijdens het editen van haar film werd Angelina wel opnieuw geconfronteerd met de lange lijdensweg van haar moeder. De opnames van By The Sea werden stilgelegd omdat ze haar eierstokken en baarmoeder liet verwijderen, nadat ze enkele jaren eerder een dubbele borstamputatie onderging. Maar Angelina kan er nog mee lachen: "We maakten de grap dat ik maandag de film zou bewerken, dinsdag de operatie zou ondergaan, woensdag in menopauze zou gaan en donderdag terug zou komen om de film verder te bewerken."

Acteren zit in haar bloed, maar ze beseft dat het niet voor altijd is: "Ik ben blij dat ik deel uitmaak van deze wereld. Toch zie ik mezelf de komende jaren meer achter dan voor de camera. Ik wil ook meer tijd doorbrengen met mijn kinderen, ik wil ze begeleiden en beschermen voordat ze uit het ouderlijke huis trekken. Dit zijn de belangrijkste jaren van mijn leven."

Ze leidt allesbehalve een luilekker leven. Haar dagen zijn niet gevuld met aan het zwembad zitten met haar kinderen en Hollywoodfeestjes afschuimen. Ze blijft actie voeren voor seksueel geweld tegen meisjes en opkomen voor meisjesrechten. Angelina Jolie blijft zichzelf steeds heruitvinden met maar een doel: "Ik wil mezelf nuttig voelen en me blijven inzetten voor internationaal solidariteitswerk. Ik ben nog steeds aan het uitzoeken wat ik kan."

De fotoshoot werd verzorgd door de gerenommeerde fotograaf Annie Leibovitz.

angelinajolie2
Foto: Annie Leibovitz
angelinajolie3
Foto: Annie Leibovitz
angelinajolie4
Foto: Annie Leibovitz
angelinajolie5
Foto: Annie Leibovitz
angelinajolie6
Foto: Annie Leibovitz