Smets x Precouture: koop stukken live vanop de catwalk

Geüpdatet op 14 Oktober 2015 door Isabelle Vander Heyde
Smets x Precouture: koop stukken live vanop de catwalk

Smets_precouture_9

Goed nieuws voor modefanaten: Smets verlegt de grenzen van de modeweken en maakt het ook voor outsiders mogelijk om kleren récht van de catwalk te shoppen.

Ze zijn op een hand te tellen: de lucky few die tijdens de modeweken op de eerste rij zitten, na afloop van de show gezellig een babbeltje met de designer slaan en meteen (rechtstreeks!) een jurkje of twee mogen bestellen. De rest van deze wereld moet nog zes maanden wachten tot de geshowde collectie ook daadwerkelijk in de (virtuele) rekken hangt en kan dan pas haar modeslag slaan. Een situatie die dankzij Smets niet meer bestaat: de Brusselse concept store gaat in zee met Precouture, een platform dat aankopen vanaf de eerste seconden op de catwalk mogelijk maakt.

Hoe werkt het? In de Precouture Corner bij Smets volg je op gigantische schermen de shows -maar ook showroom presentaties achter gesloten deuren- van zo’n 150 modehuizen mee, kies je het stuk van je dromen en bestel je het meteen via de aanwezige Ipads. Het aanwezige personeel helpt je een keuze te maken uit het grote aanbod en neemt eventueel je maten op -sommige stukken zijn zo complex, dat je maar beter de juiste omvang voor taille, buik, lengte en co meegeeft. Reken zo’n drie tot vier maanden voor je bestelling aan huis wordt geleverd, nog steeds maanden voor het stuk in de traditionele winkels beschikbaar zal zijn. De perfecte oplossing voor ongeduldige shoppers en al wie halsoverkop verliefd werd op een specifiek catwalk stuk, maar dat nergens weet terug te vinden!

Klik hier voor meer info en ontdek welke designer labels je er kan scoren. Een greep uit het aanbod: AF Vandevorst, Vera Wang, Anthony Vaccarello, John Galliano, Carven, Manish Arora.