Bizarre beautytrend: je gezicht scheren

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
Bizarre beautytrend: je gezicht scheren

Cropped image-10

Net als je dacht helemaal mee te zijn met de laatste tips & trics op beautygebied, dient een nieuwe hype zich aan: sommige vrouwen zweren bij scheren om een perziken huidje te bekomen. Geef jij het een kans? Lees hier de do's & dont's. 

Gendergrenzen vervagen niet alleen in de modewereld - waar mannen de lingerie en vrouwen de broek dragen - ook aan beautyzijde doet men enthousiast mee: de gebruikelijke man/vrouw rituelen zijn achterhaald. Tegenwoordig is Gilette "the best a woman can get".

Beroemde huidspecialiste Renée Rouleau openbaarde in een interview met het Amerikaanse Refinery29 haar liefde voor scheren: "Een paar jaar geleden begon ik met het scheren van mijn gelaat om de drie weken en de resultaten zijn verbluffend." Tegenwoordig is Renée geen unicum meer, maar gebeurt het bij schering en inslag!

De voordelen zijn niet min. Scheren verwijdert donshaartjes, waardoor je gezichtscrème beter lijkt in te trekken en de foundation egaler lijkt. Het aloude cliché dat geschoren haartjes dubbel en dik terugkeren, klopt niet volgens Renée. Zij vergelijkt een scheerbeurt met scrubben: beide schoonheidsrituelen verwijderen de dode huidcellen. Op die manier krijgen olie en vuil de kans niet om zich in de poriën te verstoppen en vermijd je dat ze pukkels of andere onzuiverheden veroorzaken.

Aan de slag!

1/

Do:

  • Reinig je huid eerst met een milde cleanser. Bij een gevoelige of droge huid breng je best een laagje scheergel of zalf aan.
  • Gebruik steeds een mesje dat specifiek bestemd is voor het gezicht.
  • Houd het scheermesje in een hoek van 45 graden en maak korte, neerwaartse bewegingen.
  • Breng na het scheren een hydraterende crème aan en was het mes met zeep en water of wrijf het schoon met ontsmettingsalcohol.

Schermafbeelding 2015-10-05 om 13.58.02

2/

Don't:

  • Ga niet onvoorbereid of onnauwkeurig aan de slag: dit is precisiewerk. Je wil immers niet dat je weelderige wenkbrauwen er ook in één haal af zijn.
  • Wees niet te snel. Beweeg het mesje heel traag over de huid en concentreer je volledig op de activiteit.
  • Scheer niet op plaatsen waar je huid al beschadigd is om meer irritatie te voorkomen.
  • Ga niet extra scrubben achteraf. Te veel en te vaak exfoliëren kan voor roodheid en beschadiging van de huid zorgen. Laat je huid een tijdje rusten.

(Stagiaire Elise Van de Meulebroucke)