PFW roundup: onze favoriete shows

Gepubliceerd op 5 Oktober 2015 door Isabelle Vander Heyde
PFW roundup: onze favoriete shows

Paris Fashion Week roundup

De Parijse modeweek zit er bijna op, tijd om onze favorieten op een rijtje te zetten. Balenciaga, Manish Arora, Cédric Charlier en Chloe: dit zijn de looks die we niet snel zullen vergeten! 

Balenciaga

balenciagacover

Alexander Wang brengt zijn zwanenzang bij Balenciaga (de ontwerper keert terug naar zijn eigen label) in een volledig wit kleurenpallet. Zacht, maagdelijk en sober, maar nooit zonder knipoog naar zijn typerende streetwear stijl -denk teenslippers, heuptasjes en boxer shorts die uit baggy broeken tevoorschijn piepen. We love!

Chalayan

Ook prachtig: de legendarische ontwerper Hussein Chalayan stuurt zijn modellen in papieren jurken de catwalk op en... de douche in! Van de creaties blijft ondertussen weinig over, al blijft dit beeld ongetwijfeld nog lang in het collectieve geheugen staan.

Christian Dior 

FFRE0084

Temidden een gigantische, artificiële bloemenheuvel stuurt Raf Simons zijn modellen als fragiele rozen op de catwalk -denk laagjes, héél veel laagjes! "Je kan het als een reis door de tijd zien: Victoriaanse lingerie, transparante jurken, grote breisteken en glimmende schoenen stapelen zich op, goed voor een romantisch slash futuristisch effect," klinkt het backstage.

KenzoKEN0399

Kenzo haalt de mosterd voor de zomercollectie bij verre reizen en brengt een mengelmoes van patronen en invloeden. De levendige prints? Een mix van abstracte schilderijen uit verschillende culturen.

Lutz Huelle

Lutz-Huelle-RS16-6714

De Duister Lutz Huelle plaagt zijn publiek met een intrigerende collectie vol trompe l'oeil effecten en valse volumes. Knap!

Ann Demeulemeester 

KIM_0031

Fetisj, dominantie, leer, mousseline, zwart: de toon bij Ann Demeulemeester is donker en razend sexy.

Chloé

chloecover

Chloe gaat de Royal Tenenbaums toer op en is daarmee het zoveelste modehuis dat dit seizoen de mosterd lijkt te halen bij de iconische film van Wes Anderson. De old school jogging in een ultra vrouwelijk jasje: hebben!

Manish Arora

Manish arora

Minimalisme staat niet in de agenda van Manish Arora, dit jaar nodigt hij zigeuners, disco queens en manga meisjes uit op zijn modefeest...

Cédric Charlier 

KIM_0067

Knoop- en vouwwerk bij Cédric Charlier. De Belgische trots werkt dit seizoen met abstracte lijnen en ronde vormen, goed voor een militaristisch ogende collectie -ook al komt er geen enkele camouflage print aan te pas. Verfrissend!

Anthony Vaccarello 

ARC0280

De Belgisch-Italiaanse Anthony Vaccarello doet zijn sexy reputatie wederom alle eer aan en steekt zijn welgekende cutouts, beensplitten en statement jackets dit seizoen in een nineties jasje. "Ik heb niet echt één inspiratiebron, maar moet toegeven dat Kate Moss en Johnny Depp, iconisch koppel van de jaren negentig, door mijn hoofd spookten bij het bedenken van deze collectie," aldus de ontwerper.

Courrèges

courregescover

Het Franse modehuis bombardeert de body tot hét sleutelstuk van volgende zomer en illustreert hoe je met dat ene stuk verschillende richtingen uit kan gaan. Lekker handig.

Loewe

Loewe

Spiegels en plastiek bij Loewe, die recyclage tot grote modetrend bombardeert.