Home → Hotspots Gent → Ontbijten in Gent

Ontbijten in Gent

Een geslaagd dagje Gent kan je niet beginnen zonder gezellig te ontbijten in het historisch centrum. Een leuke buurt in het centrum is Oudburg en de omliggende straatjes bij het Patershol. Hier is het rustig wandelen alsof je in een oud stadje in het zuiden van Frankrijk bent. Twee adresjes die absolute aanraders zijn, en al beroemd in Gent, zijn Simon Says en Julie’s House.

1. Simon Says

Simon opende Simon Says naar eigen zeggen omdat hij geen hippe plekjes wist waar hij overdag terecht kon. Met zijn koffiebar en Bed & Breakfast is hij er zeker in geslaagd om een leuke plaats te creëren waar je zowel je vrienden als je moeder mee naartoe wilt nemen. Deze speelse, funky koffiebar herbergt verschillende internationale klassiekers: naast lekkere koffie en thee, vind je er echte Amerikaanse carrot cake, een Britse scone met confituur en Gentse quiche.

Simon Says, Sluizeken 8, Gent

2. Julie’s House

De tweede hotspot waar de echte Gentenaar vertoeft, is Julie’s House. De naam komt van de eigenares Julie en het was ook de naam van haar speelgoedwinkeltje toen ze vijf jaar oud was. Bij haar ontbijt kan je proeven van typische Gentse gerechten zoals mastellen met bruine suiker, dikke pancakes en pain perdu. Als je je eens op en top Gents wilt voelen, ben je hier aan het juiste adres. Verder is Julie’s House bekend voor haar cupcakes in alle kleuren van de regenboog en heerlijke decadente toppings. Bestel er een, en waan je Carrie Bradshaw met haar cupcake in New York (Jullie weten wel welke aflevering we bedoelen).

Julie’s House, Kraanlei 13, Gent

(MD)

 opmerking(en)
   , , , ,

Een opmerking nalaten