Anine Bing opent winkel in Antwerpen

Geüpdatet op 15 juli 2015 door ELLE België
Anine Bing opent winkel in Antwerpen

aninebingantwerpen

Anine Bing opende gisterenavond feestelijk haar winkel in Antwerpen — de eerste in Europa. 

foto: Instagram @aninebing
foto: Instagram @aninebing

Anine Bing is een Deens model dat in Los Angeles woont en in 2012 haar eigen label startte, een perfecte mix van Scandinavisch en LA cool. Je vindt er tijdloze basics zoals losse T-shirts, het ultieme leren jasje en skinny jeans met de mooiste pasvorm. Onder meer Rosie Huntington-Whiteley en Kate Bosworth worden regelmatig gespot in haar ontwerpen. Haar nieuwe winkel in hartje Antwerpen ademt dezelfde esthetiek als haar flagship store in LA: veel licht en industriële invloeden, afgewerkt met Scandinavische design klassiekers. De opening gisteren was overgoten van leuke beats, Veuve Clicquot, en macarons van Ladurée.

Wij strikten de ontwerpster voor een kort gesprek.

Wat vind je van Antwerpen tot nu toe? Ik vind het geweldig. Het is mijn eerste dag hier en ik vind het prachtig, het voelt goed om hier mijn winkel te openen.

Wat vind je het leukst om te ontwerpen? Denim is waar ik mijn lijn mee begonnen ben. Het was mijn doel om de perfecte skinny jeans te creëren, dat is dan ook wat ik gedaan heb en wat ik het liefste doe. Ik blijf het geweldig vinden om nieuwe denim te ontwerpen. Daarbuiten ontwerp ik ook heel graag oversized T-shirts en leren jasjes.

Wat is je lievelingsstuk dat nu in de winkel ligt? De Charlie boots! Het waren de eerste boots die ik ooit ontworpen heb, maar ze zijn nog steeds mijn favoriet.

Wat is je beste aankoop geweest dit lente/zomer seizoen? Ik draag alleen mijn eigen kleding, maar ik koop graag vintage Chanel. Mijn bordeaux Chanel is mijn beste aankoop, denk ik.

Wat is de beste outfit voor een hittegolf? Met een licht wit jurkje zit je altijd goed.

Zonder welk make-upproduct kan je niet leven?  De Cream Blush van Nars, ik heb het nu aan en het geeft echt een glow aan je gezicht.

Welk accessoire verdient volgens jou een splurge? Ik layer graag mijn juwelen. Armbanden, ringen,... Ik investeer graag in goede juwelen die je voor de rest van je leven kan dragen.

Ik weet dat je fan ben van de blog They All Hate Us voor inspiratie, is er nog een blog of Instagram-account die je vaak checkt? Er zijn er zo veel goeie tegenwoordig, maar mijn vriendin Jules van Sincerely Jules heeft een heel coole, laid back stijl.

Neem alvast een kijkje in haar online store. Opgepast, je verlanglijstje zal meteen verdrievoudigen.

Anine Bing
Drukkerijstraat 22, 2000 Antwerpen

(stagiaire Astrid Van Wambeke)