Winkeldossier: de nieuwste adresjes in Knokke

Geüpdatet op 11 augustus 2015 door Isabelle
Winkeldossier: de nieuwste adresjes in Knokke

winkels knokke

Een nieuw seizoen, een nieuwe garderobe, nieuwe winkelparadijsjes. Deze piepjonge adresjes stillen dit voorjaar onze koophonger in Knokke: 

LEES OOK: de nieuwste adresjes in Antwerpen

1/

The List 

Naamloos

 

Een tijdelijke conceptstore die gaat van boeken tot badproducten, met extra aandacht voor accessoires die je outfit of je interieur kunnen opfleuren. Bovendien kan je hier terecht voor het ontdekken van jonge labels, zoals de accessoirelijn MASCULIN van Lore Van Keer en Mieke Dierckx.

The List opende vorige zomer ook al een pop-upwinkel in Knokke en verhuisde daarna naarAntwerpen, om nu dus weer (tijdelijk) te stranden in de badstad.

Zeedijk 514, 8300 Knokke – alle dagen open in juli en augustus- van 12:00 tot 20:00

2/

Jackie Jane

unnamed

New kids on the block, letterlijk: pop-up shop Jackie Jane zet op het beroemde Driehoeksplein een zomer lang de nieuwste namen van het Belgische modelandschap in de kijker. Bohemian, rock ‚n roll, brutaal en dromerig: je kan er onder andere de schoenen van Morobé en de sweaters en shirts van Superfox scoren.

Flatform borgues, sneakers in zilver spiegelleder, platformsandalen met elephant heels,… : dat belooft Morobé met haar edgy AW15-debuutcollectie, die vanaf 10 juli in preview te koop zal zijn bij Jackie Jane. Superfox is dan weer aan het funky brein van John Noseda, één van de organisatoren van WECANDANCE ontsproten: verwacht je aan een lijn  t-shirts, sweaters en accessoires geïnspireerd door rockers en hun al even wilde muzes.

Driehoeksplein Knokke

Open vanaf 28 juni, elke dag (7/7) van 10u30 tot 18u30.

Klik hier voor meer info.

3/

 

Unknown Curiosity

Unknown Curiosity

Hannelore Nuijens is even terug op eigen bodem. De in Mumbai gevestigde ontwerpster verhuist deze zomer haar hoofdkwartier naar de Knokse dijk, waar je naast haar welbekende Unknown Curiosity bombers ook fijne huisaccessoires kan scoren -vintage handtassen, handgeknoopte tapijten, koperen decoratie, kussens en veel meer brengen de Indische cultuur in huis.  Unknown Curiosity zelf staat dan weer voor statement jasjes -lees er hier meer over. Een pop-up om niet te missen!

Zeedijk 518, 8300 Knokke - open van 20 juni tot 13 september - 10:00 - 13:00  en 14:00 - 18:30 (gesloten op dinsdag)

WHY SO CURIOUS?3

WHY SO CURIOUS?5

4/

NATAN

Schermafbeelding 2015-08-11 om 13.42.29

Het elegante Belgische merk dat al meermaals onze koningin kleedde had al een vestiging in Knokke, maar is nu verhuisd naar een ander pand. Op deze nieuwe, ruimere locatie kunnen de collecties beter naar voren gebracht worden, naar analogie met de andere boetieks van Edouard Vermeulen.

Kustlaan 152, 8300 Knokke

5/

Salima Thakker pop-up store

Salima Thakker verkoopt haar juwelen komende maanden op de Zeedijk. Je kan er terecht voor unieke collecties, die niet in de Antwerpse winkel van het label worden verkocht. Salima Thakker staat al jaren voor opvallende, feestelijke juwelen. Niet voor muurbloempjes!

Ook deze keer is de Summerstore een duo pop-up. Thakker deelt de ruimte met partner Kristof van den Bouwhuysen, tuinarchitect en medezaakvoerder van Vitalis. In het ene gedeelte komen de juwelen van Salima Thakker, in het andere gedeelte krijg je een kijk op de groenprojecten van Vitalis.

Zeedijk 728, open van april tot augustus 2015.

unnamed (1)

6/

Good Goods  pop-up store

13 jonge talenten bundelen hun waar en vormen samen de pop-up winkel Good Goods, de uitgelezen kans om kennis te maken met minder bekende, maar daarom niet minder getalenteerde, ontwerpers. Eén van hen is Romy Boerman, voormalig model en het brein achter juwelenlabel Bodo. Haar handgemaakte creaties staan al een tijdje op onze stijlradar: one to watch!

Kustlaan 209, 8300 Knokke

Schermafbeelding 2015-04-15 om 16.39.46

7/

I.Ma.Gi.N pop-up store

Pop-up geweld aan zee: de juweeltjes van I.Ma.Gi.N strijken er neer. Geen oversized accessoires, wel fijne creaties die je over elkaar kan dragen en nonstop aan kan. De kunst van de subtiliteit, uitgewerkt in (verguld) zilver en halfedelstenen! Extra aanlokkelijk is ook het prijskaartje: reken tussen €19 en €89 voor een juweel.

Antoine Breartstraat 12, 8300 Knokke

Schermafbeelding-2015-03-09-om-15.02.56

8/

Vilebrequin

Vleugje Côte d'Azur aan de Belgische kust: het Franse Vilebrequin strijkt neer in Knokke met haar collectie bad mode en beach wear. Felle kleuren, vrolijke prints, boho silhouetten en een bescheiden dosis bling voor badgasten die niet vies zijn van wat paraderen.

Kustlaan 185, 8300 Knokke

unnamed

9/

Pinko

Italiaans design aan de Belgische kust: Pinko vestigt haar tweede boetiek in ons land op het Knokse Albertplein. De gloednieuwe stek is voorzien van allerlei snufjes -zoals een VIP pasruimte en virtuele catalogi- om je winkelervaring extra aangenaam te maken.

Albertplein 3, 8300 Knokke

710-1280x1920

10/

A Suivre

Het A Suivre imperium breidt uit: Nele en Veerle van Doorslaer, de zussen achter de succesvolle multimerkenboetieks, richten hun pijlen eens te meer op West-Vlaanderen met een nieuwe winkel in Knokke.

Die biedt, net als zijn voorgangers, een resem klinkende labels aan: stukken van Paul & Joe, N°21, Athe Vanessa Bruno, Designers Remix Collection, Marc by Marc Jacobs, Nanuschka, Anecdote, Maison Olga, Kenzo, T by Alexander Wang, Iro, Current Elliott, Lee & Me, Fine Collection, Faliero Sarti Anne Zellien en Clio Goldbrenner liggen er op je te wachten.

Strandstraat 7, 8300 Knokke

unnamed

11/

Michael Kors 

Michael Kors opent op korte tijd twee winkels in België: na Brussel is ook Knokke aan de beurt. De accessoirekoning plant in de Kustlaan zijn volledige stock schoenen, collectie, parfums, juwelen, horloges en brillen neer. Tel daar nog een heerlijke ready-to-wear lijn bij en je bent een winkelvoormiddag zoet.

Kustlaan 146B, 8300 Knokke

michael-kors-1024x665

12/

Verso pop-up store voor mannen

De Antwerpse multimerkenboetiek Verso opent een tijdelijke winkel op een boogscheut van het strand. Dolce&Gabbana, Dsquared², Givenchy, Valentino, Prada, Gucci, Maison Martin Margiela, Pierre Balmain, Moncler, Raf Simons for adidas, J Juun, 7 For All Mankind, Les Hommes, Les (art)ists... voor de man(nen) in je leven!

ELisabethlaan 17-19, 8300 Knokke

unnamed (1)

13/

Strelli Homme

Sinds Strelli Homme in 2014 (opnieuw) het leven zag, is het jonge label in een twintigtal verkooppunten beschikbaar én kan het op drie flagship stores in Gent, Hasselt en Antwerpen rekenen. Tijd om de kust te veroveren: voortaan heeft ook Knokke haar eigen Strelli Homme bastion!

Kustlaan 229, 8300 Knokke

Schermafbeelding 2015-04-13 om 12.44.19