ELLE backstage: in bed met Maison Marcy

Al is de pyjama niet altijd bedoeld geweest voor zoete dromen. Het ding dook voor het eerst in het Perzische rijk op als los zittend dagkostuumpje dat allerhande fysische activiteiten mogelijk maakte. Toen heette het nog gewoon “pāyjāmeh” en diende het om olifanten te berijden en hout te hakken, actieve jongens, die Perzen! Later vloeide de look over naar Indië, waar Britse kolonisten het halfweg de 19de eeuw oppikten. Eigenzinnig en preuts als ze waren, bombardeerden de Britten het in hun ogen te suggestieve kledingstuk tot nachtkledij.

maisonmarcy-elle-be

Maison Marcy gaat nu terug naar de roots en maakt er zijn missie van de pyjama opnieuw in het straatbeeld te plaatsen: “Uiteraard kan je het gebruiken als nachtkledij, maar dat is niet de enige functie van mijn ontwerpen. Ze zijn ook bedoeld om overdag te dragen: casual in huis, opgeleukt met een mooie jas, sterk paar schoenen en catchy accessoires als je de deur uitgaat. Relaxed en toch elegant: een look die heel veel mensen tegenwoordig nastreven! Het is ook de reden waarom mijn creaties in hetzelfde materiaal als kostuumhemden zijn vervaardigd (katoen van de allerhoogste kwaliteit!), volgens de regels van de klassieke kleermakers. Snit, naad en stiksels zijn net hetzelfde als dagkledij, geen schaamrood dus als je in je pyjama wordt betrapt, integendeel!”

maisonmarcy-elle-be (31)

Geen schaamrood, wel klassiek hemelsblauw, streepjesmotieven en schotse ruitjes. “Ik liet me dit seizoen inspireren door reizen - denk de vintage glamour van de Orient Express, fenomenale reiskoffers en luxe jassen boven comfortabele reiskleren.” Traditionele looks dus, al laat Marcy zich steeds vaker verleiden tot meer speelse prints, zoals reisstickers, monogrammen en camouflage vlekken. Qua modellen kan je in de mannen- en vrouwencollecties kiezen tussen de klassieke snit en de slim fit.

maisonmarcy-elle-be (2)

maisonmarcy-elle-be (50)

maisonmarcy-elle-be (53)

Ook zin om te slapen, te reizen, brood te kopen, olifanten te berijden of hout te hakken in deze fijne ontwerpen? Maison Marcy kent in België slechts één verkooppunt: de Moss & Bros boetiek in Brussel. Verder ligt het ook in de rekken van het Parijse Bon Marché en verschillende department stores in Japan -"Japan heeft een sterke pyjamacultuur, net als Italië, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten." Heel binnenkort -houd ELLE.be in de gaten!- komt er een eigen webshop, goed nieuws dus voor wie een retourtje Brussel of Japan niet ziet zitten.

 (Beeld: Eva Vlonk)

Auteur Isabelle
Adjunct-Hoofdredactrice en Journalist Mode

Meer lezen

Dit is je perfecte party look volgens je horoscoop!

MEET: De vriendjes - en 1 vriendin - van de Victoria's Secret Angels

Deze Victoria's Secret Angel hangt na 17 jaar haar vleugels aan de haak!

7 ideeën voor een stijlvolle kerst uit de Zalando Party Gift Guide by ELLE

Ook online te ontdekken