10 originele trouwlocaties in België

Geüpdatet op 3 mei 2022 door ELLE België
10 originele trouwlocaties in België Unsplash

Stap je binnenkort in het huwelijksbootje? Omzeil de cliché wateren en vier je grote dag op een unieke trouwlocatie. Wij zochten 10 originele plekjes voor je uit.

Gravensteen, Gent

Het mag dan wel de duurste plek zijn -je moet ruim €600 ophoesten voor een trouwpartijtje in de Gentse burcht- het blijft wel één van de meest originele en magische trouwlocaties. Sfeer verzekerd!

Atomium, Brussel

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Atomium (@atomium.bxl)

België boven, je huwelijk ook! Til je ceremonie naar ongekende hoogtes en huur één van de bollen van het Atomium af. Wil je van het uitzicht over Brussel genieten, kies dan voor de bovenste bol, waar plaats is voor 200 man.

Trouwen op het strand

Droom je ervan je bruidegom te kussen op het strand met je haar in de wind? Het bestaat niet enkel in de films! Ook aan de Belgische kust kan je in de echt verbonden worden en achteraf de bloemetjes buiten zetten in een speciaal voorziene feesttent. Instant beach waves en prachtige foto's verzekerd! Klik hier voor meer info en stel je eigen formule samen.

Rodenbach brouwerij, Roeselare of Palmbrouwerij, Vlaams-Brabant

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ter Eeste (@ter_eeste)

Bier, hier! Fans van het betere gerstenat geven hun jawoord in een authentieke brouwerij.

De industriële site van de Rodenbach brouwerij in Roeselare werd gerestyled en geeft je een modern loftgevoel. In de zomer kan de receptie bovendien doorgaan op de binnenplaats van de brouwerij. Ook het kasteel en de stoeterij Diepensteyn in Steenhuffel in Vlaams-Brabant is met zijn koetshuis een unieke locatie voor een huwelijk. Voor de die-hards: het feest kan gecombineerd worden met een bezoek aan de Palmbrouwerij.

Doorkijkkerk, Borgloon

Een kerkelijk huwelijk kan ook origineel zijn, neem nu de doorkijkkerk van Borgloon. Deze unieke constructie maakt deel uit van het "Reading between the lines" project van architectenduo Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh in samenwerking met kunstencentrum Z33. Het is een stalen gevaarte van maar liefst tien meter hoog. De kerk werd niet helemaal dichtgemaakt waardoor je kan genieten van het uitzicht op het Henegouwse landschap tijdens het uitwisselen van de ringen. Een huwelijk aanvragen in deze speciale kerk kan via de website van Borgloon.

Aquamuse, Gent

 © aquamuse.be
© Aquamuse

Stap rechtstreeks in het huwelijksbootje en organiseer een huwelijksfeest op de Gentse wateren. In het gezellige binnenruim van de Aquamuse is plaats voor 120 personen. In de zomer kun je ook genieten van het zonneterras op het dek. Neem zeker een kijkje op de site voor meer informatie en stel je eigen formule samen.

C-Mine, Genk

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door C-mine (@cminegenk)

Al gehoord van een huwelijksfeest op een mijnsite? In Genk is er C-Mine, gelegen op de voormalige mijnterreinen van Winterslag. De uniek ingerichte bar en zaal kunnen gehuurd worden voor verschillende evenementen, waaronder trouwfeesten.

Stadsmolen, Terneuzen, Nederland

Axel Stadsmolen Terneuzen
© Quistnix op nl.wikipedia

Ga net over de grens en trouw in een typische molen in het Zeeuwse landschap. De stadsmolen van Terneuzen in de Nederlandse provincie Zeeland is aangewezen als officiële plaats om te trouwen. De ceremonie vindt plaats op de trouwzolder en ook voor de receptie en het avondfeest achteraf is plaats voorzien.  Voor meer informatie kan je terecht op de website van Terneuzen. 

MAS, Antwerpen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Museum aan de Stroom (@masantwerpen)

Ooit al naar een trouwfeest geweest in een museum? Huur de zaal 9 Beaufort van het MAS op de negende verdieping af en geef een spetterend trouwfeest met uitzicht op de stad Antwerpen. Stuur een mailtje naar contact@9beaufort.be voor meer informatie.

Tipi tent

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Organic-Concept (@organicconcept)

Ben je een echte bohémienne en wil je een groot kampvuurconcert op je bruiloft? Geef dan een receptie en avondfeest in een sfeervol ingerichte tipi tent. De tipi's kunnen dienst doen als lounge, als feesttent en zelfs als slaapplek voor de gasten.

Engelenburcht, Tildonk

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Engelenburcht Tildonk (@engelenburcht)

Waarom enkel je jawoord geven in de kerk als je er ook meteen een spetterend feest kan geven? Een echte hotspot om te trouwen is Engelenburcht in Tildonk.  Het oude Ursuline klooster werd gerenoveerd, met een prachtige lichtinval en unieke inrichting als resultaat. Ook het aangrenzende park kan gebruikt worden voor feestgelegenheden. "Take me to church!" Zend een mailtje naar info@engelenburchtmyresto.be voor meer informatie.

Feeërieke locatie geboekt, maar je wordt verrast door regen? Geen paniek! Met deze tips maak je het allerbeste van regen op je huwelijk... En waarom zou je trouwens niet verlangen naar regen of ander slecht weer? Eén blik op deze sprookjesachtige, winterse bruidsjurken en je wil het liefst van al in januari naar het altaar!