WATCH: sweatshop -deadly fashion

Ludvig Hambro, Anniken Jørgensen en Frida Ottesen, niet toevallig alle drie modebewust en jong, reisden met Joakim mee. Frida heeft de sterkste persoonlijkheid en durft voor haar mening uitkomen. Ludvig, de enige man in het gezelschap, is de typische aantrekkelijke boy next door en Anniken runt een van de meest gevolgde Noorse blogs en spendeerde tot voor haar reis naar Cambodja zo’n 600 euro per maand aan kleding. ‘Het was vooral belangrijk dat ik drie jonge mensen op sleeptouw kon nemen, zodat de jongeren in Noorwegen zich makkelijk met hen kunnen identificeren’, legt Joakim uit.

Frida, Anniken en Ludvig in de bus.
Frida, Anniken en Ludvig in Cambodja

De unieke ervaring in Cambodja heeft niemand koud gelaten. Eens teruggekeerd werd er meteen contact opgenomen met de gigantische Zweedse modeketen H&M om te bespreken hoe de productie van hun kleding beter kan en de textielindustrie in Azië werd een agendapunt in het Noorse parlement.

Het doet Joakim plezier dat zoveel mensen bereid zijn zich in te zetten. ‘Ik hoop dat de textielarbeiders in de toekomst het loon krijgen dat ze verdienen en dat ze hun werk kunnen doen in veel betere werkomstandigheden. Het zal nog een lange weg worden, maar het is niet onmogelijk!’

‘Sweatshops – Deadly Fashion’ is te bekijken op de website van Aftenposten, de grootste krant van Noorwergen, en werd ondertiteld in het Engels en het Spaans.

Foto's: Stig Indrebø

(Stagiaire Kiënta Martens)

Meer lezen

Move over North West, deze Belgische kleuter is de nieuwste Instagram sensatie

lou mungiele puppy just me

Clean denim shopping: 5 x duurzame jeans

Clean denim bio jeans

Ikea's reactie op de 'fake' tas van Balenciaga is hilarisch

Ikea, Balenciaga, kopie, blauwe tas, Frakta, reactie

Petit Bateau lanceert capsulecollectie met winnaar Festival Hyères

Petit Bateau, Festival Hyères, capsulecollectie, Wataru Tominaga, Grand Prix

Ook online te ontdekken