5X gezonde desserts met pompoen

Gepubliceerd op 31 oktober 2014 door ELLE België
5X gezonde desserts met pompoen

pompoenIedereen kent het wel: je krijgt een pompoen van de buurvrouw en je weet niet wat ermee aan te vangen. Wij besparen je van wekenlang pompoensoep eten als avondmaal met deze 5 originele recepten. Bovendien zijn ze ook nog eens lekker én gezond!

1. Pompoencakejeshealthy-cravings-0801

Ingrediënten:

- 2 kop volkorenbloem voor gebak (tarwe, spelt...)
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl pompoenkruiden
- 1/2 theelepel baking soda
- 1/2 theelepel zout
- 1 1/2 kop pompoen, goed gemixt
- 1 kop ahorn- of agavesiroop
- 1 tl vanille
- 1/2 kop amandelmelk
- Chocoladestukjes

- Verwarm de oven op 180°C.
- Mix de eerste 5 ingrediënten in een grote kom.
- Meng de overige ingrediënten, behalve de chocoladestukjes, in een aparte kom.
- Voeg nu alles bij elkaar in de grote kom en meng het geheel goed.
- Giet de massa in vormpjes en bak 15-20 minuten.

myplantbasedfamily.com

1/

2. Pompoen proteïne shakePumpkin-Protein-Shake-3

Ingrediënten:

- 1 kop ongezoete amandelmelk
- 1/2 kop pompoen
- 1 tl pompoenkruiden
- 1 tl honing, ahorn- of agavesiroop
- 1 schepje proteïne poeder (naar keuze)
- 1 tl vanille
- 1 medium banaan
- 6 ijsblokjes

- Mix alles samen in de blender tot er geen stukjes meer overblijven.
- Voeg eventueel nog wat zoetstof toe, naar eigen smaak.

lovegrowswild.com

2/

3. Pompoenijspumpkin-ice-cream-2

Ingrediënten:

- 4 grote of 6 kleine zeer rijpe bananen (bevroren)
- 1/2 kop pompoen
- optioneel: honing, agavesiroop, kaneel of chocoladestukjes

- Mix de bevroren bananen en pompoen samen in de blender, tot een gladde massa.
Voeg de optionele ingrediënten toe naar eigen smaak.
- Je kan het ijs onmiddellijk serveren als je houdt van een zachte textuur. Indien je een
stevigere textuur verkiest, zet je het ijs minstens 4 uur in de diepvries.
empoweredsustenance.com

3/

4. Pompoenpannenkoekenpumpkin-pancakes-002

Ingrediënten:
- 1/2 kop pompoen
- 1/4 kop kokosmelk
- 2 eiwitten
- 1/2 tl vanille extract
- 1 tl pompoenkruiden
- 1/2 kop volkorenbloem
- 1/2 tl baking soda
- 1/2 tl stevia of andere zoetstof
- een snuifje zout

- Meng de kokosmelk, eiwitten en vanille extract samen in een kom.
- In een andere kom mix je de bloem, baking soda, zoetstof en zout.
- Voegde twee mengsels samen en roer goed om.
- Bak in een ingevette pan op een matig vuur ongeveer 2 minuten aan elke kant.

www.peanutbutterandpeppers.com

4/

5. PompoenballetjesNo-Bake-Pumpkin-Pie-Energy-Bites-Vegan-Gluten-Free-9

Ingrediënten:

- 1 kop ontpitte Medjoul dadels
- 1/4 kop pompoen
- 1 eetlepel honing of agavesiroop (optioneel)
- 2 eetlepels chia zaden
- 1/4 tl vanille extract
- 1 tl gemalen kaneel
- 1/4 tl gemalen gember
- Een snuitje zout
- 1 kop havermout
- 1/2 kop gehakte pecannoten
- 1/2 kop pompoenzaden (eventueel gehakt en/of geroosterd)
- 1/3 kop gehakte donkere chocolade

- Doe de dadels, pompoen, zoetstof, chia zaden, vanille extract, kaneel, gember en zout in de blender.
- Blend tot een dikke pasta. Het moet niet perfect glad zijn, enkel goed gemengd.
- Schep nu de inhoud van de blender in een grote kom en voeg daarbij de havermout, pecannoten, pompoenpitten en chocolade.
- Meng het geheel. Zet dit nu 30 minuten in de ijskast, zodat het gemakkelijker te verwerken is.
- Met vochtige handen rol je het mengsel tot balletjes.
- Ze zijn 1 week houdbaar in de ijskast, in een afgesloten doos, of wekenlang in de diepvries.

www.domesticate-me.com

(Stagiaire Nele Sarens)