10x alcoholvrije cocktails

Geüpdatet op 16 december 2019 door ELLE België
10x alcoholvrije cocktails

De hete zomermaanden zijn in aantocht en wij zijn op zoek naar verfrissing. Een ijskoude cocktail is de ideale dorstlesser na een dagje zweten en zwoegen. De brandende zon en alcohol zijn helaas niet de beste vrienden, maar alcoholvrije cocktails zijn ook best lekker. Onze 10 favoriete recepten.

1. Watermeloen smoothie

watermeloen smoothie

Ingrediënten
1 dl. watermeloensap
1 dl. sinaasappelsap
1 eetlepel suikersiroop
4 ijsblokjes

Bereiding
1. Gebruik een sapcentrifuge om het fruit te persen
2. Roer alle ingrediënten door elkaar
3. Zeef eventueel de pitten van de watermeloen er uit
4. Serveer in een groot glas en voeg extra ijsblokjes toe

 

2. Sweet Honey

sweet honey cocktail

Ingedriënten
10 cl. druivensap van witte druiven
4 cl. citroensap
2 cl. frambozensiroop
4 cl. vloeibare honing
4 ijsblokjes

Bereiding
1. Crush de ijsblokjes
2. Vul de cocktailshaker met het ijs en giet er het druivensap en het citroensap over
3. Schud het geheel flink door elkaar
4. Voeg er de honing en het frambozensiroop aan toe
5. Schud het geheel opnieuw flink door elkaar

 

3. Komkommer - citroen mix

komkommer cocktail

Ingrediënten
60 ml. water
25 gr. suiker
1/4e komkommer in plakjes gesneden
1,5 citroen,
4 ijsblokjes

Bereiding
1. Maak een siroop door water en suiker te mengen en al roerend op middelhoog vuur te verhitten
2. Verwarm tot het net begint te koken en de suiker is opgelost
3. Minstens 30 minuten laten afkoelen in de koelkast
4. Doe de komkommer in de mixer
5. Schenk de komkommerpulp uit in een zeef en zet deze boven een kom om het vocht op te vangen
6. Laat uitlekken tot je ongeveer 50 ml. vocht van de komkommer hebt
7. Roer de siroop, het komkommersap en het citroensap door elkaar
8. Giet het geheel in een glas met ijsblokjes

 

4. Passionata

passion fruit cocktail

Ingrediënten
1 limoen
2 theelepers bruine suiker
6 cl. maracujanectar
4 ijsblokjes
1 fles ijskoud mineraalwater

Bereiding
1. Crush de ijsblokjes
2. Snij de limoen in 4 stukken
3. Doe de stukken in een glas en strooi er de bruine suiker overheen
4. Pers de limoen in het glas en gooi de rest van de limoen erbij
5. Giet het maracujanectar in het glas
6. Vul het glas met het ijs en giet er het ijskoude water overheen

 

5. Safe sex on the beach

safe sex on the beach

Ingrediënten
120 ml. veenbessensap
120 ml. ananassap
45 ml. perziknectar
4 ijsblokjes

Bereiding
1. Doe de ijsblokjes in een glas
2. Voeg alle ingrediënten toe en roer het geheel door elkaar
3. Werk af met een stukje ananas

 

6. Banana Colada

banana colada

Ingrediënten
1 kopje gemalen ijs
1 banaan
60 ml ananassap
30 ml kokosroom

Bereiding
1. Doe alle ingrediënten in een mixer
2. Mix alles fijn
3. Werk af met een schijfje ananas

 

7. Orange Zip Cocktail

orange zip cocktail

Ingrediënten
150 ml. pompelmoessap
60 ml. sinaasappelsap
Scheutje citroensap
Scheutje grenadine

Bereiding
1. Doe wat ijs in het glas
2. Voeg de pompelmoes, sinaasappel en citroensap toe
3. Goed roeren en voeg daarna zachtjes een scheutje grenadine toe
4. Werk af met een stukje sinaasappel

 

8. Kiwi-Limonade Spritzer

kiwi-limonade spritzers

Ingrediënten
1 kiwi
90 ml. limonade
15 ml. citroensap

Bereiding
1. Snij de geschilde kiwi in stukjes en mix het fijn
2. Voeg de kiwi en het citroensap toe in een glas
3. Werk af met limonade en een schijfje kiwi

 

9. Aardbei Daiquiri

strawberry daiquiri

Ingrediënten
2 aardbeien
4 eetlepels suiker
1 eetlepel vers citroensap
180 ml. gekoelde limonade
4 ijsblokjes

Bereiding
1. Snij de aardbeien in stukjes
2. Voeg de aardbeien, het citroensap, de limonade en de ijsblokjes in de mixer
3. Voeg de suiker toe en roer het geheel door elkaar

 

10. Coconut Kiss

coconut cocktail

Ingrediënten
8 cl. ananassap
4 cl. sinaasappelsap
2 cl. kokossiroop
2 cl. room
4 ijsblokjes

Bereiding
1. Doe alle ingrediënten in een shaker en voeg 4 ijsblokjes toe.
2. Schud het geheel ongeveer 15 seconden door elkaar
3. Doe 3 ijsblokjes in een glas en giet de inhoud van de shaker door de barzeef er overheen

Smakelijk!

(stagiaire Elisabeth Devue)