5 tips en tricks voor een perfect eindejaar

Geüpdatet op 20 februari 2018 door ELLE België
5 tips en tricks voor een perfect eindejaar

En, hoor je de begintonen van 'Jingle Bells' al op de achtergrond? Inderdaad, over een kleine maand start het feestseizoen.

Geen enkele reden om in stressmodus te schieten over hapjes, drankjes en je outfit. ELLE heeft de perfecte handleiding voor een geslaagd eindejaar klaar. De trend voor 2017? Geef je feestelijkheden een urban jungle toets. Samen met influencer Elien Migalski geven wij vijf top tips voor het feestje van het (einde)jaar.

1/

1. Een creatief aperitief


Tijdens de feestdagen wordt er al snel naar de klassieke cava of champagne gegrepen. Verras dit jaar vrienden en familie met een uniek aperitief: cider! Cider is een licht-alcoholische en glutenvrije drank op basis van appels. Tegenwoordig zien we ook steeds meer aromatische ciders opkomen. Zo heeft Strongbow naast de klassieke Gold Apple, ook Red Berries (mix van appelcider en rood fruit) en Elderflower (mix van appelcider en vlierbloesem).

Elien Migalski haar go-to aperitief voor 2017 is Strongbow. Naast puur - over ijs - te drinken is het ook ideaal om cocktails mee te maken, zoals bijvoorbeeld de Strongbow Negroni. Voor deze cocktail vul je een glas met ijs en voeg je daarna 5cl Strongbow Red Berries, 2cl gin en 2cl rode vermouth toe. Afwerken kan met zeste van een sinaasappel. Of ga net als Elien voor Strongbow Hugo (helft cava en helft Strongbow Elderflower, afgewerkt met munt). Voor een extra creatieve toets kan je je aperitief ook garneren met rode bessen, appelschijfjes, kaneelstokjes, ...

2/

2. Een hapje bij dat drankje


Onze Strongbow cocktails vragen om iets lekkers erbij. Dat is het recept voor gezelligheid, weet ook Elien. Wat denk je van een bord met lekker smeuïge kazen, glaasjes gevuld met een mousse van forel of ham of een assortiment mini-groenten met een heerlijk dipsausje erbij? Indien je net als Elien kiest voor de Strongbow Hugo: deze past perfect bij oesters of een zelfgemaakte appel-gember carpaccio! Helemaal hip: serveer je hapjes op een ruw houten bord of dienblad voor de natuurlijke touch.

3/

3. Cadeautjes onder de boom


Hoera, cadeautjestijd! Breek je hoofd niet langer over het perfecte pakje: verwen je gasten met een leuke cocktail set en hun favoriete flesjes Strongbow apple cider erbij. Of ga voor een ecologisch presentje en schenk een pikaplant of een starterspakket voor een hangtuintje. Wedden dat je gaat scoren?

4/

4. De outfit


De dresscode voor jouw feestje? Urban jungle uiteraard: een tikkeltje stoer, groentinten en je favoriete stiletto’s eronder. Je kapsel mag lekker waaien dit jaar: ga voor een natuurlijke look zonder veel franjes, alsof je net terug bent van een safari door de stad. De mannen combineren hun sexy jeans met een relaxed hemdje. Oh, en vergeet je polaroid niet klaar te leggen om al die verrukkelijke outfits en de gezelligheid te vereeuwigen.

5/

5. Deco


Fan van de urban stek van Elien Migalski? Net als Elien combineer jij de urban trend naadloos met de natuur. Een ruwe houten tafel en strak servies zorgen voor een edgy feesttafel. Inspiratie (en je ‘gerief’) voor de decoratie haal je uit de natuur: enkele takken, klimop en wat dennenappels of rode appels doen de rest. Ruwe linnen servetten in natuurlijke tinten maken het geheel af.

ELLE en Strongbow wensen je een sprankelend eindejaar toe!