Deze 10 beautymerken zijn volledig vegan

Geüpdatet op 11 september 2018 door Maxine Detaellenaere
Deze 10 beautymerken zijn volledig vegan

Tover je badkamer om in een vegan oase met deze tien beautybrands!

Vegan eten wordt hoe langer hoe meer mainstream, maar wist je dat je ook je badkamerkastje volledig diervrij kan krijgen? Deze tien verzorgings- en make-upmerken zijn niet alleen erg leuk om te gebruiken, maar zijn bovendien 100% vegan.

#1 Bon Bon Factory

Alleen al voor de schattige verpakkingen zou je je de volledige lijn van Bon Bon Factory willen aanschaffen. Het merk biedt een uitgebreid gamma aan bad- en beautyproducten zoals badbruisballen, bodybutters en lipbalsems. Alle producten zijn ook parabeenvrij en zijn vervaardigd zonder minerale oliën.

bonbonvegan.com

vegan beautymerken bonbon factory

1/

#2 Sukin Organics

Dit Australische merk maakt natuurlijke huidverzorgingsproducten vol plantaardige ingrediënten en essentiële oliën. De botanicals en antioxidanten helpen om de natuurlijke vitaliteit van je huid en haar te herstellen. De producten ruiken ook echt heerlijk, waardoor je met plezier 's ochtends de badkamer instapt.

Sukinorganics.com

https://instagram.com/p/BavX8rpjmSq/?taken-by=sukinskincare

2/

#3 Illamasqua

Illamasqua is een Brits make-upmerk voor elke leeftijd, dat de individualiteit van iedereen in de verf wil zetten. Het merk viel al meermaals in de prijzen, met onder meer de Cosmo Beauty Award en de Women's Health Future 50 award. In het gamma vind je prachtige, gemarmerde lippenstiften, glitterende oogschaduw en een hele rits aan wenkbrauwproducten.

Illamasqua.com

3/

#4 Lime Crime

Van een make-upmerk als Lime Crime kan je niet anders dan vrolijk worden. Niet alleen omdat de producten vegan en cruelty free zijn, maar ook om de wel heel erg leuke namen en verpakkingen. Zo zijn er oogschaduwpaletten die je nostalgisch doen terugdenken aan je spelnamiddagen met Polly Pocket. Of lipglosses met de ongelofelijke naam 'Unicorn Queen Diamond Crusher', onmogelijk om te laten liggen!

Limecrime.com

https://instagram.com/p/BZ9ZzfsH1od/?taken-by=limecrimemakeup

4/

#5 Cover FX

Bij Cover FX focust men op de huid. Dat vertaalt zich in 100% vegan primers, concealers en foundation, maar ook bronzers en highlighters zitten in het gamma. Bovendien heb je een grote kans dat je je perfecte foundationtint tegenkomt, want dit product is in maar liefst 40 schakeringen beschikbaar.

Coverfx.com

https://instagram.com/p/BZ3cttgg0fT/?taken-by=coverfx

5/

#6 Obsessive Compulsive Cosmetics (OCC)

Sterproduct van dit volledig vegan make-upmerk is de Lip Tar, een gepigmenteerde, vloeibare lippenstift, verkrijgbaar in zowel matte, metallic als in glossy uitvoeringen. Daarnaast zitten onder meer nagellak en zelfs pure pigmenten in het assortiment.

Occmake-up.com

https://instagram.com/p/BWf0XpMhJs1/?taken-by=occmakeup

6/

#7 PLANT apothecary

Dit hipster huidverzorgingsmerk uit Brooklyn ziet er door z'n eenvoudige, monochrome verpakking en de originele productnamen prachtig uit naast je wastafel of op je Instagramfeed. Maar het merk is niet alleen mooi om naar te kijken, de producten barsten van de hoogkwalitatieve ingrediënten en verzorgende essentiële oliën.

Plantapothecary.com

https://instagram.com/p/BZj_AMZAhFL/?taken-by=plant.apothecary

7/

#8 Pacifica

Oprichtster Brook Harvey-Taylor was als klein meisje al gefascineerd door geuren en startte haar carrière dan ook in de parfumbranche. Ze koos er expliciet voor te investeren in de kwaliteit van de producten in plaats van in een groot marketingbudget, en te vertrouwen op mond-aan-mondreclame. Door de populariteit van het merk werd het gamma ondertussen ook aangevuld met zowel make-up, huidverzorging als deodorants.

Pacificabeauty.com

https://instagram.com/p/BaUAx2UFvxy/?taken-by=pacificabeauty

8/

#9 Au Naturale

Au naturale is naast 100% vegan ook glutenvrij en wordt dagelijks met de hand gemaakt. Het cosmeticamerk wil een revolutie teweegbrengen onder consumenten door aan te tonen dat kwalitatieve, vegan en ethische make-up geen onmogelijke droom is, onder de slogan #cleanbeautyrevolution. In hun make-uplijn vind je ook stapelbare poederfoundations, blushes en bronzers.

Aunaturalecosmetics.com

https://instagram.com/p/BanQfuyAdH0/?taken-by=aunaturalelife

9/

#10 Gabriel Cosmetics

Met 25 jaar ervaring in natuurlijke huidverzorging en make-up, baande Gabriel Cosmetics de weg voor heel wat groene merken. Naast een uitgebreid aanbod voor volwassenen is er ook een vegan lijn voor kinderen, Clean Kids Naturally. De badproducten dragen sprankelende namen als Tropical Orange Burst Shampoo en Wild Watermelon Bubble Bath.

Gabrielcosmeticsinc.com

LEES OOK: Top 5 vegan restaurants in Gent

https://instagram.com/p/BaXj-RQHY7o/?taken-by=gabrielcosmetic