5 X afternoon tea in Antwerpen

afternoon tea domestic salon de thé claude antwerpen

Afternoon snack? Nee bedankt, wij geven de voorkeur aan een stijlvolle afternoon tea. Laat de schattige kopjes, komkommersandwiches en scones maar aanrukken! Afternoon delight zoals het moet zijn.

domestic antwerpen afternoon tea
Foto: Instagram @domestic_antwerp

Je kent het wel, rond 16u begint de maag voorzichtig de grollen en het avondmaal is nog lang niet in zicht. Je bent niet de enige. Ook de 19de eeuwse Anna, de 7de hertogin van Bedford, voelde in de late namiddag een hongertje opkomen. Omdat wachten tot het avondmaal niet haalbaar was, bereidde haar personeel een lichte maaltijd vergezeld van een aantal theesoorten. Een uitgebreid vieruurtje dat kortweg 'tea' genoemd werd. Anna bleek een ware trendsetter en al gauw zaten steeds meer landgenoten om 16u aan de thee. Een traditie die ook vandaag nog bestaat. Afternoon tea is dus een combinatie van een kopje thee met een selectie kleine gerechtjes waaronder 'cucumber sandwiches', broodjes met zalm, scones, koekjes en plaatselijke delicatessen. Omdat het toch al na 16u is, drinken wij er ook graag een glaasje champagne bij.

Domestic

domestic antwerpen high tea
Foto: Instagram @domestic_antwerp

Alsof je het loodje legde en in een roze hemel ontwaakte, zo mooi is het poederroze interieur van bakkerij Domestic. Het popperige achterafkamertje is het perfecte kader om te genieten van een etagère overladen met lekkers. Alle zoetigheden worden gemaakt door top patissier Sander Goossens en zijn om handen en vingers bij af te likken. Waarschuwing: blijf weg van de Instagrampagina @domestic_antwerp als je honger hebt.

Domestic
Lange gasthuisstraat 5
2000 Antwerpen

 

Auteur Laure
Digital beauty editor

Meer lezen

Ga voor een droomfeest bij Wiltcher's!

Ook online te ontdekken