Zo komen de sterren aan een strak lijf en een mooie huid

Gepubliceerd op 12 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Zo komen de sterren aan een strak lijf en een mooie huid

Een perfect figuur, stralende lokken en een smetteloze huid. Hoe komt het dat de sterren op de rode loper altijd schitteren? Professionals uit de showbizz verklappen ons de geheime kneepjes van het vak.

Kát Rudu - schoonheidsspecialiste met magische handen

kat rudu professional

Kát is gepassioneerd door de huid en alles wat daarmee te maken heeft. In haar Skin Studio in Californië krijgt ze Eva Mendes, Kate Beckinsale en John Galliano over de vloer. Jet Lag Facial is haar eigen beautylijn.

Al op heel jonge leeftijd is Kát zorg beginnen te dragen voor haar huid. De Roemeense herinnert zich nog goed hoe haar moeder crèmes maakte op basis van de beste kruiden uit haar keuken. Na een opleiding schoonheidsspecialiste schoolde ze zich bij op het vlak van massages en aromatherapie. Als assistente van de populaire Dr. Lancer in Beverly Hills raakte ze vertrouwd met geneeskundige technieken als peelings en radiofrequentie. Alles wat te maken heeft met de huid interesseert haar enorm. Begin dit jaar lanceerde ze een eigen natuurlijke skincarelijn en opende ze haar Skin Studio in Venice, waar vrouwen het hectische leven in L.A. even achter zich kunnen laten.

Kan niet zonder: "Uitslapen of een dutje overdag, flink wandelen en regelmatig een massage: hét recept voor een gezonde en stralende huid. Verder drink ik altijd tien glazen water per dag en zorg ik voor een flinke portie chlorofyl en vitamine C op mijn bord, die voorzien de bloedcellen van zuurstof."

Toptip: "Breng twee keer per week een natuurlijke peeling op basis van fruitenzymen aan, gevolgd door een hydraterend masker."

Copycat idee: "Wanneer je een serum aanbrengt, masseer dan zachtjes je hele gezicht met je knokkels om de bloedcirculatie te stimuleren en je teint te doen opleven."

Favoriete huis-tuin-en-keukentip: "Verse aloë-verasap is fantastisch als gelaatsreiniger en een infusie van kamille kun je gebruiken als tonifiërende lotion."

Beste investering: "Mijn Liquid Lift Silk Amino Acids Peptide Serum. De eiwitten van plantaardige oorsprong maken je huid meteen strakker en voller."

Zeg nee tegen: "Make-up die je met anderen deelt en penselen die je gebruikt zonder te reinigen."

1/

Jason Walsh - personal trainer voor 'La La Land'

jason walsh personal trainer professional

Hij zorgde ervoor dat Emma Stone foutloos stond te tapdansen in de populaire film 'La La Land'. Zowel Jessica Biel als Jennifer Aniston zijn fan van zijn Fitness Climbing, dat wonderen zou doen voor hun figuur.

Na zijn studies Physical Excercice Sciences studeerde hij voor personal trainer aan de universiteit van North Carolina. Daarna verhuisde hij naar L.A., waar hij ondertussen al twintig jaar werkt als coach in zijn Rise Movement Club, waar veel celebrities kind aan huis zijn. De kleerkastlook van Matt Damon in zijn rol als Jason Bourne heeft hij bijvoorbeeld aan Jason te danken.
Walsh legt graag de focus op spieroefeningen. Zijn favoriete oefening is een power sled voortduwen met gewichten van tientallen kilo's. Zijn trainingsschema respecteert ieders persoonlijke capaciteit en beweeglijkheid, zodat er geen risico is op blessures.
In 2015 lanceerde hij zijn Fitness Climbing-comcept in zijn gloednieuwe Rise Nation Studio, waar je groepscursussen kan volgen van dertig minuten op Versa-climbers, een soort verticale stang voorzien van pedalen.

Motto: "Altijd op koers blijven!"

Aanbevolen sport: "Bij Fitness Climbing maak je natuurlijke bewegingen waarbij je al je spieren tegelijk moet gebruiken en waarbij je fysiologie wordt gerespecteerd. En spieroefeningen natuurlijk. Door je spieren te trainen krijg je kracht, word je beweeglijker, stabieler en soepeler."

Hoe vaak moet je sporten voor een killer body? "Twee tot vijf keer per week dertig minuten spierversterkende oefeningen. En even vaan klimmen."

De beste oefening voor thuis: "De brug maakt je heupen sterker, waardoor je een betere houding krijgt. Ga op je rug liggen, met geplooide benen en je voeten op de grond. Breng je heupen zo hoog mogelijk naar boven en span je buikspieren op. Ontspan je spieren. Voer telkens één of twee reeksen uit van vijftien bewegingen."

Favoriete accessoire: "Voor een betere grip: vloeibaar magnesiumpoeder (helpt om je halters of houdgrepen vast te houden, red). Omdat het product niet rondvliegt zoals gewone talk, blijft mijn sportzaal proper."

Gouden tip: "Hou rekening met je basisniveau wanneer je start en bouw langzaam op. Als je een blessure oploopt, moet je weer van nul af aan beginnen."

2/

Tracie Martyn - favoriete schoonheidsspecialiste van de Upper East Side

tracie martyn schoonheidsspecialiste professional

Tracie Martyn is verantwoordelijk voor de perfecte teint van Kate Winslet, het stralende gelaat van Rihanna en de smetteloze huid van topmodel Andrea Diaconu.

Tracie startte haar loopbaan als make-upartieste in Londen en in de jaren 90 vond je haar regelmatig op fotoshoots van fotografen als Mario Testino of Annie Leibovitz. Omdat ze een grote fan is van anti-agingtechnologie, ontwikkelde ze samen met haar man een apparaat op basis van elektrosimulatie. The Resculpting, dat de huid steviger maakt. In 1996 begon ze in haar appartement in Brooklyn met een programma om gezichtsspieren te verstevigen, na drie jaar had ze al vijfhonderd klanten, waaronder Madonna. Vandaag legt ze zich vooral toe op huidverzorging en ontvangt ze actrices, zangeressen en modeontwerpers zoals Tory Burch in haar penthouse op de uberchique 5th Avenue.

Motto: "Een wetenschappelijke aanpak koppelen aan mijn passie voor alles wat natuurlijk is. Ik werk met hightech apparaten, maar heb ook een eigen lijn schoonheidsproducten waarvan de meeste biologisch zijn."

Haar ultieme make-uptools: ...op je 20ste: "Een zuiverend masker, een zonnecrème en een crème voor je oogcontour. De gevoelige huid rond je ogen krijgt het soms zwaar te verduren door stress of feestjes tot diep in de nacht."
...op je 30ste: "Een serum tegen de eerste rimpeltjes en een vitamine C-kuur om je huid te doen stralen."
...op je 40ste: "Een anti-agingverzorging die de productie van collageen stimuleert."
op je 50ste: "Een serum met hyaluronzuur, dat heel hydraterend werkt en een huidversterkend effect heeft en daardoor het verlies van elasticiteit tegengaat."

Het ultieme recept voor een mooie huid: "Zoals ik al verklapte in de show van Oprah Winfrey, moet je drie dagen lang deze drie stappen volgen: reinig je gelaat met een product dat extra voordelen biedt, een lotion met vitamine C bijvoorbeeld. Vervolg met een peeling om alle dode huidcellen te verwijderen en breng tot slot een dikke laag hydraterende crème aan."

Favoriete huis-tuin-en-keukentip: "Voor een zuiverend masker meng je twee eetlepels bentonietklei met één koffielepel honing en 10 cl ananassap. De klei absorbeert het overtollige talg, de honing kalmeert de huid en het sap exfolieert de huid zachtjes."

3/

Marie Robinson - de coloriste die furore maakt in New York en Miami

marie robinson coloriste professional

Naomi Watts, Anne Hathaway en Liv Tyler vertrouwen haar hun haar toe, net zoals Michelle Williams: Marie zorgde voor haar ijswitte lokken voor haar reclamecampagne met Louis Vuitton.

De platinablonde Marie is al meer dan twintig jaar gek op haarkleuringen. Omdat ze haar eigen lokken niet mocht kleuren van haar grootmoeder - en omdat haar omgeving geen zin had om proefkonijn te spelen - oefende Marie op onbekenden. Nadat ze een diploma aan de kappersschool, waar ze tot haar grote ontevredenheid niet veel praktijkervaring opdeed, ging ze aan de slag als assistente op shoots en modeshows, waar ze de lokken van modellen kleurde. Al snel werd ze de go-to persoon voor vrouwen die dromen van lang houdende helderblonde of bruine haartinten. Nadat ze in 2010 haar eerste salon opende in New York, volgde dit jaar een tweede vestiging in Miami.

Motto: "Ik wil haar laten schitteren, maar zonder te overdrijven: een kleuring mag geen vermomming zijn. In het ideale geval zie je niet eens dat het haar van mijn klanten gekeurd is."

Favoriete huis-tuin-en-keukentip: "Om breekbaar haar diep te voeden breng je twee eetlepels kokosolie aan op de punten. Laat vijftien tot twintig minuten rusten en wikkel, als dat kan, je haar in een warme handdoek, zodat de actieve bestanddelen makkelijker in je haarvezels kunnen binnendringen. Was je lokken daarna met je gebruikelijke shampoo, maar gebruik geen conditioner, want die kan de haarvezel verzwaren."

Onmisbare tool: "Een borstel met everzwijnhaar om je hoofdhuid te masseren. Dat stimuleert de microcirculatie en minimaliseert de productie van sebum, zodat je minder snel vet haar hebt."

Copycat idee: "Ik heb altijd een sjaal bij me om mijn haar samen te binden. Elastiekjes drukken de haarvezel samen, als je breekbaar haar hebt, moet je die echt niet gebruiken."

Wondermiddel: "Talkpoeder kan een droogshampoo prima vervangen."

Beste investering: "Het Regenrating Mask With Rare Prickly Pear Seed Oil van Christophe Robin. Sterk aanbevolen voor haar dat beschadig is door kleuringen. Je kunt het zelfs als masker aanbrengen op je hoofdhuid: het is superefficiënt."

4/

Saraï Fiszel - de Franse make-upartieste die L.A. veroverde

saraï fiszel make-upartiest professional

Met haar naturelle make-upstijl wist deze pittige brunette het vertrouwen te winnen van onder meer Natalie Portman, Léa Seydoux en Lily-Rose Depp. Al opgemaakt voor editorials: Rosie-Huntington-Whiteley en Lindsay Wixson.

Saraï werd geboren in een kiboets in Israël, maar groeide op in Frankrijk, waar ze met make-up speelde en kleurtjes uitprobeerde op haar oma, zelf een schoonheidsspecialiste. Na haar opleiding visagie, met een specialisatie in special effects, ging ze aan de slag als assistente van Linda Cantello, onder andere de baste make-upartiest van Giorgio Armani. Op haar 24ste had ze haar eerste magazinecover te pakken, met topfotograaf Bruce Weber. Op haar 25ste verhuisde ze naar Los Angeles, waar ze met de hulp van haar vriendin, regisseuze Rebecca Zlotowski, Hollywood verovert.

Haar motto: "Effortless chic. Ik wil mensen op een natuurlijke manier laten stralen."

Onmisbare tools: "Een wimperkrultang en oorstokjes om overbodige make-up zorgvuldig te verwijderen.'

Haar ultieme make-uptips: ...op je 20ste: "Een eyelinerstift, de gemakkelijkste manier om een lijntje te trekken boven je ogen."
...op je 30ste: "Een matte lippenstift. Die van Nars zijn heel fijn om te dragen."
...op je 40ste: "Een lippenstift met satijnglans."
...op je 50ste: "Een goede foundation. Mijn favoriet is Maestro Fusion van Armani. Die heeft een heel fijne en lichte textuur en is gemakkelijk om mee te werken."

Copycat idee: "Je gezicht kan je laten stralen met wat highlighter. Breng het poeder of de crème aan op het uitstekende stuk van je jukbeenderen door met een penseel of je vingers draaiende bewegingen te maken. Zo versmelt het product met de huid en zie je het niet liggen."

Beste investering: "Crealine H2O van Bioderma, het bekende micellaire water om zorgvuldig alle sporen van make-up te verwijderen."

Favoriete lowbudgetproduct: "Kokosboter, ideaal om een stevige foundation of hardnekkige make-up te verwijderen op een niet-agressieve manier. Je kunt het ook gebruiken als haarmasker om droge haarpunten te hydrateren. En op het vlak van beauty blijft de Great Lash van Maybelline legendarisch."

5/

Simone De La Rue - de danseres die sterren in topvorm de rode loper op stuurt.

simone de la rue danscoach professional

Reese Witherspoon, Jennifer Garner, Rosie Huntington-Whiteley...De actrices en modellen die hun A-list body aan haar te danken hebben zijn ontelbaar...

Ze studeerde pilates, yoga, dans en personal training en werkte achttien jaar als professionele danseres. Vijf jaar geleden begon Simone als coach en opende ze haar studio in New York, Body by Simone. Al snel volgden er twee in Californië en er opent een nieuwe club in Londen. Simone, een aanhanger van het paleodieet, heeft met andere woorden energie te over. Een slanke lijn krijg je voor 80% door te diëten en voor 20% door te sporten, vindt ze en ze zweert bij een intense maar (vooral) leuke training. Vrouwen die dromen van een lichaam van een ballerina stimuleert ze bijvoorbeeld om te dansen. Ze moedigt haar klanten ook aan om een eet- en sportdagboek bij te houden om gemotiveerd te blijven.

Aanbevolen sport: "Dance cardio is de beste manier om te trainen. Kies muziek met 136 beats per minuut of ontdek mijn playlist op Spotify@simonedelarue."

Hoe vaak moet je sporten voor een killer body: "Vijf dagen per week dertig minuten cardiodans en dertig minuten krachttraining, waarbij je telkens focust op een bepaald deel van je lichaam."

De beste oefening voor thuis: " De plank."

Favoriete accessoire: "Mijn Fitbit-horloge".

Doe je beter niet: "Uren zittend doorbrengen voor je computer of al turend op je smartphone, want daar krijg je een krom figuur van. Sta regelmatig op en wandel rond."

Jeanne Deroo & Isabelle Sansonetti. Dit artikel verscheen eerder in het augustusnummer van ELLE België