Must see: de Olivier Theyskens expo in het MoMu

Het pre-internet tijdperk

Wat hij hoopt dat bezoekers over hem en zijn werk zouden ontdekken, vroeg ik hem een tijdje geleden. "Veel, denk ik. Toen ik eind jaren negentig begon, bestond het internet amper. Veel van mijn eerste ontwerpen zijn dus weinig gekend en moeilijk te vinden. Ik hoop dat mijn werk en visie zullen inspireren. Ik toon ook persoonlijke documenten en tekeningen die nooit eerder te zien waren."

Die tekeningen zijn kunstwerkjes op zich. Donker en beladen, maar evenzeer sierlijk en intrigerend. De volgorde waarin hij schetste, was ook de volgorde van de silhouetten later op de catwalk. "De collectie kwam er echt als een geheel uit", aldus curator Van Godtsenhoven.

De tentoonstellingsruimte werd onder handen genomen door architect Glenn Sestig en zijn partner Bernard van de Kerckhove, jarenlange vrienden en collaborateurs van Theyskens. Omdat het museum straks sluit, kregen ze extra vrijheid om de ruimte aan te pakken. Zo werd de vloer op sommige plaatsen afgeschuurd, waardoor je de verschillende lagen verf van eerdere expo's te zien krijgt, zoals het oranje van Hermès.

'She walks in Beauty' is een absolute must see en een prachtige kijk in de donkere romantiek van 'het wonderkind', de 'gotische prins' Olivier Theyskens.

Nog tot 18 maart 2018 in het MoMu, Nationalestraat 28 in Antwerpen. Alle info via momu.be

Lees het volledige interview met Olivier Theyskens in het oktobernummer van ELLE, nu in de winkel.

 

Meer lezen

Shop nu al deze 10 lente- en zomertrends tijdens de solden!

Iedere cool girl kent deze vijf modegeheimen!

Solden shopping: Zo vind je de ideale jeans voor jouw figuur!

Esprit gaat betaalbare bruidsmode verkopen

esprit betaalbare bruidsmode trouwjurk budget

Ook online te ontdekken