10 kapseltrends voor het najaar

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
10 kapseltrends voor het najaar

Jaren 90 vibes, zomerse beach waves in de winter en een flinke dosis durf en kleur. De kapseltrends voor dit najaar zijn voor de durvers. Al kunnen brave meisjes ook heel wat kanten op. Dit zijn de #hairgoals voor herfst-winter 2017.

Eerder deze week vertelden we al hoe je dit seizoen meteen komaf maakt met iedere bad hair day. Wie zin heeft in iets compleet nieuws kan zich laten inspireren door de opvallendste kapseltrends die we spotten op de catwalks van New York, Londen, Milaan en Parijs.

1. Wat een dotje

Kapsels trends najaar 2017 dotjes

Gezien bij: Anna Sui, Antonio Ortaga

Twee dotjes staan speels (Spice Girls Forover!), een strakke dot oog chique zakelijk en zorgt voor een instant lift.

2. Stuck in the middle

Kapsels trends najaar 2017 beach waves

Gezien bij: Daks

Geen krullen, geen beach waves, het it-kapsel van dit najaar zit er ergens tussenin. De golven beginnen pas ter hoogte van de oren en ook de punten blijven recht. Maak losse golven met een krultang en steiltang. Weinig werk, mooi resultaat. Werk af met een glansspray voor extra fancy touch.

1/

3. Winter waves

Gezien bij: Blumarine, Max Mara, Alexander Wang, Roskanda, Jenny Packham, Dior

Romantische, wavy lokken domineerden de catwalks. Gezegend met natuurlijke golven? Brush ze dit najaar zeker niet uit maar gebruik een mouse om ze beter de definiëren. Wie het zonder volumineuze dos moet doen kan aan de slag met een grote ronde borstel, warme rollers of de Curl Secret van Babyliss.

4. Supersteil

Kapsels trends najaar 2017 steil haar

Gezien bij: Topshop Unique, Emilia Wickstead

Het is van de vroege jaren 2000 geleden maar de steile haartrend is weer helemaal terug. Strijk je manen glad met de Steampod van L'Oréal of de Liss Brush van Babyliss. Vergeet zeker geen hittebeschermende spray te gebruiken. Budget tip: Salon Styling Spray Heat Protection van Kruidvat. Deze spray  beschermt het haar tegen de hitte van een föhn, stijl- of krultang. Verstevigt licht, maakt het haar glanzend, zonder parfum, helpt beschermen tot 220°C en bevat provitamine B5. (2,39 euro)

2/

5. Kleur

Kapsels trends najaar 2017 kleur

Gezien bij: Versace, Issey Miyake, Koche, Junya Watanabe, Leonard, Vivienne Westwood.

Geen betere manier om de grauwe najaarsdagen op te vrolijken dan met een streepje kleur in de haren. Ga voor een zeemeerminstaartglans zoals bij Issey Miyake of opvallende lokken zoals bij Versace. Mag het wat meer zijn? Zoek dan inspiratie bij Juya Watanabe of Leonard.

6. Paardenstaartparade

Kapsels trends najaar 2017 paardenstaart

Gezien bij: Loewe, Eudon Choi, Prabal Gurung, Oscar de la Renta, Jason Wu, Rochas, Miu Miu, J.W. Anderson, Acne, Carolina Herrera

Met een lage, strakke paardenstaart zit je altijd goed. Praktisch, chique en helemaal on trend. Oscar de la Renta bewijst dat een hoge paardenstaart gerust met een chique avondjurk gecombineerd kan worden. Acne wint de prijs voor meest nonchalante paardenstaart die je losjes, net voor de punten samenbindt.

3/

7. Gestrikt

Kapsels trends najaar 2017 strikjes

Gezien bij: Emilia Wickstead, Rochas, Temperley London, Tory Burch, Marchesa, Philosophy, Miu Miu.

Niet enkel kleine meisjes mogen strikken in hun haar dragen. Experimenteer zelf met een lang zwart lint zoals bij Emilia Wickstead of Temperly Londen of ga voor een klein exemplaar zoals bij Rochas.

8. Power pony

Kapsels trends najaar 2017 pony

Gezien bij: Moschino, Kenzo, Tadashi Shoji

Anno 2017 is de froufrou dik en vol.

4/

9. Vlechtwerk

Kapsels trends najaar 2017 vlechten

Gezien bij: Balmain, Andrew Gn, Alberta Ferretti, H&M Studio, Yves Saint Laurent, Valentino.

Boxerbraids zijn intussen zo 2016, maar vlechtjes zijn anno 2017 nog steeds en vogue.  Van superfijn bij Valentino, nonchalant bij Alberta Ferretti tot strak en ingevlochten bij Balmain en Yves Saint Laurent, er is een vlecht voor iedere stijl.

10. Scheiding

Kapsels trends najaar 2017 zijscheiding

Gezien bij: Zac Posen, Louis Vuitton, Missoni, David Koma, N21, Rochas, Maison Margiela, Hermes