15 budgetvriendelijke beautymerken die je moet (her)ontdekken

Geüpdatet op 18 juli 2019 door Laure Vandendaele
15 budgetvriendelijke beautymerken die je moet (her)ontdekken

Heb je een budget om in de gaten te houden? Maak je geen zorgen: wij ook. Gelukkig zijn er heel wat budgetvriendelijke beautymerken die kwalitatief hoogstaande producten aan schappelijke prijzen aanbieden. Een aantal van onze favorieten om te (her)ontdekken.

Als er één ding is waar we van overtuigd zijn, is het wel dat goede make-up niet altijd duur hoeft te zijn. Tussen onze favoriete producten zitten dan ook heel wat budget buys die je gewoon in de drogisterij of supermarkt koopt. Ervaren online shoppers als we zijn (zag je onze favoriete stukken voor op reis trouwens al?) vinden we ook op het wereldwijde web budgetvriendelijke mooimakers waar we met de beste wil niet aan kunnen weerstaan. Laat het maxi shoppen aan mini prijzen beginnen!

The Bonbon Factory

budget beauty the bonbon factory
Gelato Scrub van The Bonbon Factory

Shop hier

Vergis je niet, bij The Bonbon Factory moet je niet zijn om je tanden in een overheerlijke cupcake te zetten. Wel ben je er aan het juiste adres voor 100% veganistische, 100% met de hand gemaakt en bijna 99% natuurlijke scrubs, bruisballen, huidverzorgingsproducten, shampoo,...kortom, alles waar je lichaam blij van wordt. En je portemonnee ook, want het Nieuw-Zeelandse bedrijfje houdt prijzen schappelijk en toegankelijk voor een breed publiek.

Eyes Lips Face

budget beauty eyes lips face elf
Blush palette van e.l.f.

Shop hier

Eyes Lips Face, kortweg e.l.f is een Amerikaans cosmeticamerk met een enorm uitgebreid gamma producten aan enorm toegankelijke - zeg gerust goedkope prijzen. Vooral de zelf samen te stellen oogschaduw- en blushpaletten zijn enorm populair, al horen ook het transparante losse poeder, minerale gezichtsprimer en Kabuki borstel tot de bestsellers van het merk.

The Ordinary

the ordinary budget merk
Lactic Acid 5% + HA serum van The Ordinary

Shop hier

 

Met integriteit ontwikkelde klinische formules, dat is de core business van huidverzorgingsmerk The Ordinary. Je vindt er voedende oliën en innovatieve serums, allen vrij van parabenen, sulfaten, minerale oliën. Hun doel? Je een goed gevoede, mooie teint bezorgen.

The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12% van The Ordinary, 12,16 euro

Colourpop

budget beauty colourpop oogschaduw
Super gepigmenteerde oogschaduw van Colourpop

Shop hier

ColourPop, een merk opgericht in Los Angeles, werd door de combinatie van hooggepigmenteerde producten en zachte prijzen al snel opgepikt door beautybloggers en make-upartiesten. Het merk maakt geen reclame en heeft geen winkels en moet het dus allemaal hebben van een enorme populariteit op sociale media. De ColourPop Instagram account heeft meer dan 8 miljoen volgers en is dan ook dé perfecte manier om de schare fans op de hoogte te houden van nieuwe producten en collecties.

Nyx Cosmetics

budget beauty nyx cosmetics
Contour Intiutive Palette van Nyx Cosmetics

Shop hier

Nyx Cosmetics opende de afgelopen jaren verschillende filialen in ons land en dat is goed nieuws voor make-upliefhebbers die houden van 'on trend' en kleurrijke make-up aan democratische prijzen. Het Amerikaanse label staat in de Verenigde Staten op nummer 2 in het lijstje van favoriete make-upmerken van de millennials en ook de lokale leden van Generatie Y vonden intussen massaal de weg naar de Belgische vestigingen.

Bershka Beauty

bershka make-up
Satin Voluptous lipgloss van Bershka Beauty

Shop hier

De Spaanse modeketen breidde een tijdje terug hun bestaande gamma van kleding en accessoires  uit met Bershka Beauty, een complete make-uplijn (inclusief een schattige beauty blender) met betaalbare en trendy producten. Denk romige oogpotloden, zijdezachte blush, een eyeliner voor killer eyes en een originele 2-in-1 lipstick remover. De mooie packaging is een plus.

Sleek MakeUp

 

budget beauty sleek makeup cleopatra highlighter palette
Highlighter Palette Solistice van Sleek MakeUp

Shop hier

Sleek MakeUp bestaat al meer dan 20 jaar maar dankt haar grote doorbraak aan het internet. Populaire beautybloggers en influencers pikten de budgetvriendelijke oogschaduwpaletten, matte lippenstiften en highlighters op en maakten het merk gegeerd bij jonge beautyliefhebbers over de hele wereld. Het  Cleopatra's Kiss Highlighting Palette is een absolute aanrader voor wie houdt van een glanzende en glowy look. Met prijzen tussen de vijf en vijftien euro zijn de producten van Sleek MakeUp toegankelijk voor ieders budget.

Kiko Cosmetics

Beyond Limits fixerend poeder, Kiko Cosmetics

Shop hier

Het Italiaanse Kiko Cosmetics heeft geen introductie meer nodig. Enkele jaren geleden was de cosmeticawinkel dé verplichte pitstop in het buitenland maar sinds de komst van de webshop en de winkel in Brussel kunnen we ook in eigen land de mandjes vullen met betaalbare make-up, huidverzorging en accessoires. Wij zijn fan van de nieuwe Beyond Limits-collectie, ideaal voor op vakantie.

MakeUp Revolution

budget beauty makeup revolution
Ultra 32 Eyeshadow Palette van Makeup Revolution

Shop hier

Het Britse make-upmerk Makeup Revolution is vooral bekend om zijn oogschaduwpaletten met ontelbare kleurtjes aan zachte prijzen. De kans is groot dat je hier een kleurtje vindt waar je bij luxemerken een pak meer voor betaalt.

Physicians Formula

budget_beauty_physicians-formula-nude-wear-to
Nude Wear Touch of Glow foundation van Physician's Formula

Shop hier

Al sinds de oprichting in 1937 zijn alle producten van Physician's Formula vrij van parfum en ingrediënten die de huid kunnen irriteren. Ook vandaag nog ontwikkelt het merk make-up die zelfs door de gevoeligste huidjes gedragen kan worden. Dankzij de (schattige!) verpakkingen met handige labeltjes en icoontjes (hypoallergeen, geschikt voor lensdragers, vrij van parabenen...) zie je meteen welk product bij jou past.

Catrice

budget beauty catrice mascara volume
Glam & Doll False Lashes Mascara Waterproof van Catrice

Shop hier

Zachtere prijsjes dan bij Catrice vind je niet. Het cosmeticamerk volgt de trends op de voet en biedt een steeds wisselend gamma aan.

Essence

essence budget make-up goedkoop
Matt touch Blossom blush, Essence

Shop hier

Van make-up tot accessoires en parfum, Essence heeft een uitgebreid gamma aan cosmetica voor beautylovers on a budget.

Wycon Cosmetics

wycon cosmetics
All Night Party Consealer van Wycon Cosmetics

Shop hier

Dit Italiaanse cosmeticamerk dat staat voor modieuze make-up aan toegankelijke prijzen (de vergelijking met dat andere Italiaanse merk Kiko is dan ook niet veraf) nam vorig enkele jaren geleden de intrek in het Antwerpse Grand Bazar shopping centrum.

Formula 10.0.6

budget beauty formula 10 6 0 perfect day
Picture Perfect Day Moisturizer van Formula 10.6.0

Shop hier

Formula 10.6.0 heeft werkelijk alles in huis om je huid brandschoon en in topconditie te krijgen. Van cleansers, moisturisers tot maskers, en scrubs, voor elke nood een product. Tel daarbij dat alles in een cleane, stijlvolle verpakking zit, je zelden meer dan tien euro voor een product neertelt en je begrijpt waarom dit merk een favoriet van de jonge generatie Z is.

Masque Bar

budget beauty masque bar
Brightening Sheet Mask van Masque Bar

Shop hier

Sheet masks zijn intussen al enkele jaren hot & happening en ook wij kunnen niet zonder ons wekelijkse verwenmomentje. Het Britse Masque Bar liet zich inspireren door de Koreaanse huidverzorgingsfavoriet en ontwikkelde een overzichtelijk gamma maskers, voor ieder huidprobleem eentje. Kan je teint een opkikker gebruiken? Probeer dan zeker het 'Brightening' sheet mask, het masker met groene thee geeft de vochtbalans in je huid een flinke boost.