Watch: 5 Netflixtoppers voor foodies

Wie houdt van lekker eten, houdt vaak ook van programma's òver lekker eten. Gelukkig zet Netflix heel wat tasty series en documentaires op het menu, van inspirerend tot choquerend.  Deze vijf mag je niet missen.

#1. The birth of Saké

Saké wordt al 2000 jaar geschonken en gedronken in Japan, maar het maken van deze drank is geen lachertje. Deze documentaire neemt een kijkje in een traditionele Saké-brouwerij, waren mannen zes maanden lang wonen, werken én slapen, weg van familie en vrienden. Een prachtig gestileerde blik achter de schermen van het befaamde rijstwijn.

Dorst naar nog meer interessante drankdocu's? Check zeker ook Somm: into the bottle, waarin je alles te weten komt over hoe wijn precies gemaakt wordt.

#2. Midnight Diner: Tokyo Stories

Elke aflevering van deze fictiereeks begint op dezelfde plek: aan de toog van het middernachtrestaurant van 'Baas', een oase van rust in de drukke straten van Tokyo. Als hij de ingrediënten in huis heeft, maakt Baas wat je vraagt, en samen met de interessante culinaire voorkeur van de gast krijg je telkens zijn of haar levensverhaal gepresenteerd, het één al gekker dan het andere. Plan vooral een tripje naar jouw lokale ramenrestaurant, want deze serie doet je ongetwijfeld zin krijgen in een dampend hete kom noedelsoep.

Auteur Claire
Beauty & lifestyle editor