ELLE Summer tour: 10 adresjes om te ontdekken in Gent

Geüpdatet op 13 september 2017 door Claire
ELLE Summer tour: 10 adresjes om te ontdekken in Gent

Tijdens de Elle Summer Tour 2017 trekt jullie favoriete magazine in een Renault Zoë het hele land door om lezers te ontmoeten en in elke stad de leukste adresjes voor te stellen!

Volgende stop: Gent! Het ELLE Team verwacht je op donderdag 7 september vanaf 14u in rooftop bar Gaston voor een namiddag vol verwennerijen.

Het perfecte moment om onze favoriete Gentse adresjes te ontdekken (scroll naar beneden voor onze top tien!). En stap mee aan boord van onze Renault Zoëde eerste elektrische auto voor het grote publiek:

Heb je zin om ons te vergezellen op dit evenement en een glaasje te drinken met het team van ELLE België? Wacht niet langer en schrijf je in! Dan kan je deelnemen aan de animaties en de wedstrijden georganiseerd door onze sponsors.

 

Maar in afwachting daarvan verklappen wij alvast onze tien favoriete adressen in Gent.

#1. Mieke Shop

Kleine, originele én eerlijke merkjes, er is echt geen enkele reden om niet langs te gaan bij Mieke Shop in de Burgstraat. Bovendien werkt de vrolijkheid van eigenares Mieke De Winter en haar man Thierry aanstekelijk, kan ook niet anders in een winkel vol kleur en prints. In de rekken hangen enkel duurzame merken die tegelijk 100% sustainable én fashionable zijn, zoals het Belgische breilabel Wolvis, het Nederlandse Studio JUX, Spaanse merken als Malahierba en Naguisa en streelzachte comfy truien van Les Racines du Ciel. Bovendien ook zeer eerlijk voor de portemonnee.

Burgstraat 87

1/

#2. Barbiet

Op zoek naar een fijne ontbijt- en lunchplek? En vooral naar heel veel lekkere vegetarische opties? Stap dan binnen in dit fijne adresje van Maxime en Christophe, waar je de dag kan beginnen met een portie granola of overnight oats - of met Shakshuka, een Oosters geïnspireerd gerecht met gepocheerde eitjes - en je 's middags weer op krachten komt met een dampend bord soep, een portie falafel of een chili sin carne. Maar hou vooral nog wat ruimte over voor een stukje taart. Gezond, lekker én diervriendelijk. That's the way we like it!

Baudelostraat 3

 

2/

#3. Nunchi

Dit originele eetadresje moèt je ontdekken. Bestel een van de huiscocktails en neem de tijd om het menu te bestuderen. Jet en Michael volgen het Bento principe, de Japanse lunchbox met drie compartimenten, zodat alle gerechten ingedeeld zijn in drie categoriën: groenten, proteïnen en koolhydraten. Je kan kiezen voor de bento van de week of zelf je selectie samenstellen. Voor kleine eters is het misschien interessant om te weten dat je niet verplicht bent om drie gerechten te bestellen.  Al is het er zò lekker dat je er vast geen spijt van krijgt.

Baudelostraat 37

© Lien De Ruyck

3/

#4. Au nom du pied

Shoppen kan vermoeiend zijn, een schoenenwinkel waar je niet enkel koffie, maar ook heerlijk gebak en gezonde quiche en slaatjes kan krijgen, is dus op ons lijf geschreven. Een dik jaar geleden openden de zussen Bernice en Dymphne hun 'concept store naar Parijse standaard' Au Nom Du Pied, in een hip pand op Steendam. Ze willen een totaalbeleving aanbieden en doen dat met eigenzinnige schoenen van ondermeer United Nude, Phio Myo en Bianca Di en zoeternij van Toert in Lokeren. De rekken worden aangevuld met - al dan niet vintage - decospullen dus het is best mogelijk dat je thuis komt met een paar fluwelen laarsjes van What For, vintage kristallen whiskyglazen en een indigestie van een overdosis appelcrumble. Au nom du père, du fils et du pied.

Steendam 110

4/

#5. Evin

Kan jij - net als wij - ook wat hulp gebruiken bij het uitkiezen van een lekkere fles wijn? Eva selecteert elke maand 15 nieuwe wijnen die je kan proeven in deze gezellige wijnbar. Overtuigd van de smaak? Dan kan je in de bijbehorende wijnwinkel meteen wat flessen inslaan. Erg handig zijn de slimme openingsuren: de winkel is elke dag (behalve zondag en maandag) open tot 20u, zo kan je er ook na je werk nog terecht. Op vrijdag en zaterdag kan je er zelfs langer blijven plakken: dan blijft de wijnbar open tot middernacht. Gezondheid!

Sint-Margrietstraat 16

5/

#6. Studio Klinik

Gentse shoppers herkennen Helen Wouters misschien nog van haar vorige winkel Les Filles et les chiens. In haar nieuwe shop combineert ze haar oog voor originele merken en fijne accessoires met haar ongelofelijke tekentalent: op zoek naar een leuk cadeautje én een mooie tattoo? Dan ben je hier aan het juiste adres. Want je kan bij Helen en haar creatieve team terecht voor een kopje koffie, een mooi juweel of een nieuwe handtas én voor een deskundig gezette tattoo. Twijfel je nog over wat je precies wil laten zetten of heb je last van wat drempelvrees? Maak een afspraak met Helen: geen betere gids om je te begeleiden bij je eerste tattoostapjes.

Zuidstationstraat 9/001

 

6/

#7. Gaston

Wie tien jaar in een stad woont, verliest er een stukje van zijn hart. Kan dus niet verbazen dat de rooftop bar Gaston, met zicht op de torens van onze geliefde Arteveldestad, onze favoriete spot is tijdens warme zomeravonden. We moesten met de ELLE Summer Tour dus wel hier neerstrijken. In juli en augustus drink je er bij zonsondergang zalige huisbereide cocktails en om ervoor te zorgen dat de kater 's anderendaags niet al té groot is, kan je er ook een hapje eten. Homemade garnaalkroketten zijn bijvoorbeeld ideaal om een goeie fond te leggen, of Patat brava, toast champignon, varkenswangetjse of een wortelburger. Afkomen, de 7de, want gedeeld genot is zoveel leuker.

Hurstweg 8

7/

#8. Supergoods

Duurzame mode, groene beautymerken en ecologisch verantwoorde decospullen: wie denkt dat eerlijk en eco nog altijd synoniem staat voor duf en saai, moet dringend een bezoekje brengen aan Supergoods. Je vind er onder andere minimalistische lingerie van Woron, verantwoorde nylonkousen van Swedish Stockings, stijvolle sweaters van Kings of Indigo, sneakers van Veja en make-up van Und Gretel. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om van top tot teen te kiezen voor groene merkjes.

Brabantdam 56B

8/

#9. Lokaal

 

Er zijn mensen die denken dat het onmogelijk is zonder vlees heerlijk te koken. Ze dwalen, vraag maar aan Arno en Felipe, het duo achter het vegetarische eet- en theehuis Lokaal. De naam geeft al veel prijs, de twintigers maken zo veel mogelijk gebruik van lokale producten. Groenten vers van het veld in Gentbrugge bijvoorbeeld, of specerijen uit kruidenkwekerij Claus uit Kruishoutem. De twee groene jongens organiseren ook workshops om je te helpen ecologischer in het leven te staan. Het mooie pand op de hoek van het Glazen Straatje doet bovendien dienst als plantenasiel. Iedereen kan een plantje schenken en een ander mee naar huis nemen. Moet je ons geen twee keer zeggen.

Brabantdam 100

 

9/

#10. Rewind B.L.C.K.

Negeer wat hippe trendwatchers je op de mouw proberen spelden: zwart is en blijft het nieuwe zwart. In de mannenboetiek Rewind B.L.C.K. heeft Gentenaar Christophe Urbain high end labels als Ann Demeulemeester, The Last Conspiracy, McQ Alexander McQueen en Thom Krom .... hangen. Sterke, duurzame en veelal zwarte avant-garde stukken van internationaal gerenommeerde designers. Je vindt de B.L.C.K. boetiek in de kelder van de Rewind Men winkel, waar iets toegankelijkere merken als Hope en Won Hundred te koop zijn. Aan de overkant van de straat, in de Rewind Women boetiek hangen gelijkaardige labels: Wood Wood, Samsoe & Samsoe, Omsk, Drykorne, Ganni... Modieus hoekje daar, vlakbij de Vooruit.

Sint Pietersnieuwstraat 13 (Men & B.L.C.K.) en 44 (Women)