Dit mag je verwachten van Erdem x H&M

En wàt heeft Meghan Markle daarmee te maken?

H&M dropte vorige week een bommetje door haar nakende design collab met Erdem Moralioglu bekend te maken. De naam doet bij het grote publiek niet meteen een belletje rinkelen, maar mode-insiders en wereldsterren lopen al meer dan tien jaar warm voor de sterke visie van de Britse designer. Die laatste schopte in 2005 zijn eigen label uit de grond en maakte op korte tijd naam met dank aan zijn ultra krachtige vrouwelijke silhouetten. Erdem staat gelijk aan vloerlange, dramatische jurken in bloemenprint, aan meters kant, aan verrassende materiaalcombinaties en levendige prints. Ook het gedetailleerde vakmanschap van zijn creaties leverde hem in het verleden heel wat lof op, maar hoe vertaalt zich dit naar een H&M collectie?

Eerst en vooral: het prijskaartje zal fors dalen -oef..- maar hetzelfde geldt voor zijn middelen. Wie tekent voor een collab met de Zweedse keten, moet zich noodgedwongen schikken naar de financiële middelen van het huis. Balmains Olivier Rousteing, aan wie de eer twee jaar geleden te beurt viel, liet daarover het volgende weten: “Als H&M komt aankloppen, weet je dat je goed bezig bent als designer. Het is een uitdaging, want je moet het beste van jezelf geven met een beperkter budget dan wat je gewend bent. Ik wilde voor deze collectie couture brengen, maar die moest wel betaalbaar blijven. Couture en uitstekende tayloring, want dat is voor mij het DNA van Balmain, maar dan aan een mini budget.” (Het volledige interview lees je hier.) In Erdems geval wordt het vooral spannend hoe hij zijn voorliefde voor dure materialen en textiel in deze filosofie zal inpassen.

Wat de creaties zelf betreft, zullen aanhangers van het minimalisme teleurgesteld zijn: Erdem staat voor een dramatische look en een uitgesproken romantische, ietwat donkere en mysterieuze sfeer. Alsof je in de dressing van je ultra glamoureuze doch louche groottante bent beland. Enkele seizoenen geleden gebruikte de man trouwens portretten van onze eigen koning Boudewijn als setting van zijn "thriller" show. De korte preview die vorige week wereldkundig werd gemaakt, hint alvast ook in die richting. Bovendien verklaarde Erdem zelf dat deze capsulecollectie een ode aan zijn sterkste silhouetten van de voorbije tien jaar zou vormen. Tien looks die volgens ons op één of andere manier terug zullen komen:

Auteur Isabelle
Adjunct-Hoofdredactrice en Journalist Mode

Meer lezen

Shop nu al deze 10 lente- en zomertrends tijdens de solden!

Iedere cool girl kent deze vijf modegeheimen!

Solden shopping: Zo vind je de ideale jeans voor jouw figuur!

Esprit gaat betaalbare bruidsmode verkopen

esprit betaalbare bruidsmode trouwjurk budget

Ook online te ontdekken