5 toptips voor een gezonde glow

Geüpdatet op 6 juli 2017 door Claire
5 toptips voor een gezonde glow©Sophie Engelen

Ziet jouw huid er dof en vermoeid uit? Dankzij deze vijf beautytips van make-up artist Sophie Engelen krijg je een frisse gloed op je snoet. 

1 Gebruik een zachte reiniger

"Een te agressieve reiniger droogt de huid uit, zelf gebruik ik al jaren uitsluitend olie om mijn gelaat te reinigen. Er is keuze genoeg en je kan het ook gebruiken voor je ogen, al moet je dan wel opletten voor de hoeveelheid: één druppeltje olie op een nat wattenschijfje volstaat om zelfs waterproof mascara in alle zachtheid te verwijderen."

 

skincare cream hydrateren

 

2 Weg met dode huidcellen!

"Een scrub (met korrels) of een peeling op basis van (fruit)zuren verwijdert dode huidcellen en stimuleert de celdeling, waardoor je huid gladder aanvoelt, er minder dof uitziet en verzorgingsproducten beter kunnen inwerken. Je mag zo'n product een tweetal keren per week gebruiken, maar heb je couperose of acne, dan vermijd je best scrubs en kies je voor een enzymatische peeling, bijvoorbeeld met papaïne (papaja) of bromeline (ananas). Deze zijn zacht en verwijderen dode huidcellen zonder de huid te belasten."

1/

3 Gebruik de juiste verzorging

"Veel mensen met een vette huid maken de fout om deze uit te drogen, terwijl een gedehydrateerde huid net meer talg aanmaakt, gaat glimmen en gevoeliger wordt voor bacteriën en puistjes. Hydrateren is dus altijd belangrijk! Pas verder je verzorging aan het seizoen aan: in de winter heeft je huid net iets meer voeding nodig dan in de zomer. Geef je huid bovendien de tijd om te wennen aan nieuwe producten. Smeer niet elke dag een andere crème, daarvan raakt je vel overstuur."

4 Geef je huid de juiste boost(er)

"Wat valt je op aan je huid? Ziet ze er grauw uit, kies dan voor een brightening serum. Voelt ze trekkerig aan, dan is een booster met hyaluronzuur ideaal, die werkt extra in op hydratatie. Voor een antirimpelwerking grijp je naar een booster op basis van collageen."

natural skincare oil olie jojoba argan

 

5 Weet welke olie bij jouw huid past

"Jojobaolie leent zich voor elk huidtype en brengt zelfs de vette huid weer in balans, want ze vermengt zich goed met de natuurlijke lipidenfilm van de huid en beschermt tegen vochtverlies zonder een vettig laagje achter te laten. Rozenbottelolie is een natuurlijke bron van vitamine E en werkt ontstekingsremmend en hydraterend. Dankzij de vitamine C en A werkt ze ook in op het collageen in de huid en heeft ze een anti-aging effect. Arganolie is rijk aan vetzuren en vitamine E, want rimpels en lijntjes tegengaat. Ze houdt vocht vast en verstopt de poriën niet, waardoor ze bij elk huidtype past. "

Verzorg je huid ook van binnen uit en zet deze kruidenthees op het menu voor een extra glow-boost! Ben jij niet op zoek naar een frisse glow maar wel naar de ultieme anti-puistjes verzorging? Check dan Sophies tips voor een zuivere, egale huid.