10 ecologische aankopen om je ecocheques aan te besteden

Geüpdatet op 12 juni 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
10 ecologische aankopen om je ecocheques aan te besteden © Unsplash

Ecocheques enkel bruikbaar voor energiezuinig elektronica? Helemaal niet! Wij geven je inspiratie voor enkele originele groene aankopen.

Ecocheques zijn een fijn extraatje op het werk, maar kan je er ook leuke dingen mee kopen? Een energiezuinige stofzuiger of biologische groenten en fruit zijn de eerste aankopen waar je aan denkt. Toch mogen ook minder voor de hand liggende producten op je eco-boodschappenlijstje! Wij inspireren je met een enkele ecologische shoppingtips.

Waterfles

We love kraantjeswater. Wegwerpwaterflessen zijn al lang verleden tijd en overal zie je herbruikbare waterflessen. Ze bestaan in alle vormen en maten, in alle kleuren en prints. Zelfs merken als Ted Baker en Hugo Boss hebben hun eigen waterfles. Een ecologische aankoop die je volledig kan afstemmen op je eigen smaak.

Ecologische waterfles Ted Baker
Waterfles met bloemenprint (425 ml), Ted Baker

Shop hier

Zonnebril

De zonnebrillen van Komono zijn gemaakt van bio-acetaat en bioplastic. Daardoor zijn ze milieuvriendelijk en kan je ze kopen met ecocheques. Je kan de zon vanaf nu dus op een duurzame manier trotseren.

Zonnebril Komono
M Raven, Komono

Shop hier

Hotelovernachting

Dankzij het Green Key label kan je een hotelovernachting betalen met ecocheques. Het label geeft aan dat je hotel of B&B zorg draagt voor de natuur en een duurzaam beleid heeft. Kan je nog een leukere manier bedenken om je ecocheques te spenderen?

Ecologische hotel
Radisson Blu Hotel, Brugge

Boek hier

Cosmetica

Je kan je ecocheques voor heel wat cosmetica gebruiken. Ecologische merken herken je aan het Cosmebio label. Een perfect excuus om nieuwe duurzame cosmeticaproducten uit te testen.

Ecologisch lipstick
Lipstick Glamorous, Living Nature

Shop hier

Vintage

Spullen en kleren tweedehands kopen is goed voor het milieu. Bovendien is vintage erg in de mode de laatste jaren. Een tweedehands haute couture tas is dus volledig ecologisch verantwoord.

Ecologische handtas
Vintage tri-color Roseau Bag, Delvaux

Shop hier

Loungeset

Je kan je ecocheques gebruiken om je terras in orde te zetten. Tuinmeubels met een ecologisch label kan je betalen met de cheques. Begin al maar te dromen van een duurzame loungeset met bijzettafel.

Ecologische loungeset
Tuinsalon Porto Rico, Maisons du monde

Shop hier

Powerbank

Met een powerbank in je tas hoef je je geen zorgen te maken dat je gsm op een slecht moment uitvalt. Zet uitgebreide fotoshoots op alle insta-waardige plekjes van de stad maar op de planning. Een powerbank is ecologische must-have.

Ecologisch powerbank
Powerbank 20000 mAh Roze, Belkin

Shop hier

Seksspeeltjes

Zelfliefde financieren met ecocheques? Het kan. Heel wat merken bieden ecologische seksspeeltjes aan. Groen genot verzekerd.

Ecologisch seksspeeltje
Eco Love: Plant-Based 3, Gaia

Shop hier

Chocolade

Verwen jezelf met duurzame chocolade. Tony's Chocolonely is bijvoorbeeld een merk dat je kan betalen met ecocheques. Chocolade die goed is voor het milieu smaakt nog zo lekker.

Ecologisch chocolade
Chocoladereep melk karamel zeezout, Tony's chocolonely

Shop hier

Geurkaarsen

Geef je huis een duurzame geur met ecologische geurkaarsen. Er zijn er in alle geuren en formaten. Keuze genoeg dus.

Ecologisch geurkaars
Jardin de Paris geurkaars, Nikkie

Shop hier

Kleding

Niet alleen vintage kleding kan je kopen met ecocheques, ook alle ecologische kledingmerken kunnen op je eco-boodschappelijstje staan. Hoog tijd om een duurzame shopuitstap te plannen.

ecologisch jumpsuit
PLANET Cupro Jumpsuit, Komodo

Shop hier