Elle Summer Tour: 10 adressen om te ontdekken in Brussel

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Elle Summer Tour: 10 adressen om te ontdekken in Brussel

Op vrijdag 8 september houdt de Summer Tour halt in Brussel! 

Een zomer lang doorkruisen we 10 Belgische steden in onze schattige Renault Zoe elektrische wagen, op zoek naar de leukste adresjes en natuurlijk ook fijne verwenmomentjes in het gezelschap van onze lezeressen. Die worden je aangeboden door Dyson, Lancôme, Lillet, Spa, Sweet Lemon, Starbucks en Tao.

Komende vrijdag 8 september vind je ons van 16u tot 19u op de Kunstberg. Waaraan mag je je verwachten?

  • Aan de kappersstand kan je je lokken omtoveren tot een tot in de puntjes gebrushte coupe dankzij Dyson. Pssst, neem deel aan de wedstrijd en maak kans op een haardroger van €400.
  • Laat je make-up verzorgen aan de Lancôme stand en krijg krullende wimpers dankzij hun allernieuwst mascara Monsieur Big.
  • Een beetje vermoeid? Les je dorst met de iced coffees die geserveerd worden door Starbucks of de verschillende smaakwatertjes van Spa.
  • Waag je kans en win een aankoopbon van €200 van het hippe schoenenlabel Sweet Lemon.
  • Een voorliefde voor tapas, hummus en gegrilde vis? Renault Zoé schenkt een bon weg van restaurant Banningville, de Antwerpse hotspot van 2017.
  • Tijd voor cocktails! Thanks Lillet!
  • Hair did, make-up done? Tijd om je nagels te verzorgen. Rep je naar de nagelbar!

Mis het niet en schrijf je als de donder in via deze link! 

Het is trouwens het uitgelezen moment om onze hoofdstad beter te leren kennen, hier alvast 10 unieke adresjes om deze zomer te ontdekken:

1/

Unieke juwelen: AXL Jewelry Store 

axl-jewelry-store-brussels

Deze juwelen concept store is het project van de Brusselse Axelle Delhaye. De ontwerpster tovert antieke Victoriaanse stukken om tot unieke juwelen met heel veel persoonlijkheid en opende nog niet zo lang geleden haar eigen boetiek. Naast haar eponiem label verkoopt ze er ook andere high-end namen als Maria Tash, Stone, Delfina Delettrez, Yvonne Léon, Woodbury Jewelry, enzovoort. Het leuke aan de winkel -buiten de gigantische hoeveelheid blinkend moois- is dat hij is ingericht als knus boudoir. Je waant je er even een echte Victoriaanse lady zonder te vervallen in oubollige sferen. AXL is gelegen in de buurt van het Brugmann plein, beter bekend als le petit Paris om haar statige architectuur, gezellige cafés en chique boetieks.

2/

Streetwear: Reservoir

reservoir

Design streetwear shop je bij de enige echte Reservoir shop, het walhalla van alle sneaker en sweaterfreaks uit Brussel en omstreken. Je scoort er stukken van onder andere Samsoe & Samsoe, Woodwood, New Balance, Vans, Nike, Komono, Rascals en Won Hundred. Een must, zowel voor verzamelaars als voor wie een uniek stukje street culture in huis wil halen!

3/

Verwenmomentje: l'Atelier de Coloration

l'Atelier de coloration

Kan je coupe wat meer pit gebruiken? Geef het dan een make-over in l'Atelier de Coloration, één van de grote kleurexperts in ons land. Mispak je niet, het gaat hier niet over een kapperszaak, maar wel degelijk een atelier waar met veel liefde én kennis van zaken aan je kleurtje wordt gewerkt. Dat laatste kan wat tijd innemen en dus werd ook voor een aangenaam kader gezorgd. Terwijl je lokken onder handen worden genomen, geniet jij van het design boudoir decor. Een absolute aanrader!

4/

Panorama: La-Haut Viage

brussel_rooftops_popup_zomerbars_concept_playlabel_lahaut_viage_la_terrasse_4

La-Haut is de meest verrassende rooftop bar van de zomer, letterlijk bovenop het Viage Casino in volle voetgangerszone genesteld. La-Haut werd volledig als mysterieuze stadstuin bedacht en begint al op de roltrappen van de Anspachgalerij op het gelijkvloers van het aloude Brusselse gebouw: weelderige planten slingeren zich een weg naar boven, waar je volledig wordt ondergedompeld in een andere wereld.  Planten aan de muren en plafonds, klimplanten, rieten stoelen,  bontjes, de verlichting verweven met de bladeren. Kersje op de taart: een panoramisch terras met een zicht van 360° over onze hoofdstad.

De hangende tuin is elke donderdagavond open for business en ontvangt je voor een knallende afterwork. De overige dagen kan je het afhuren voor je eigen knallende feest, seminaries, bedrijfsfeestjes en presentaties. 

Adres? Viage toren, ingang via de Anspachgalerij (Muntplein, kruising Kleerkopersstraat/Schildknaapsstraat).

Wanneer? Elke donderdag afterwork vanaf 17u.

5/

Werken in het groen: Factory Forty

coworking spaces brussel ff
Oude Vijverstraat 40, 1190 Brussel

Factory Forty is een prachtige coworking space op 3,73 kilometer van Manneke Pis. Met de drie woorden "Work. Meet. Grow." is het meteen duidelijk waarvoor ze staan. Niet alleen kan je er werken aan je persoonlijke projecten, maar ook vergaderingen, presentaties of samenkomen met potentiële klanten behoort tot de mogelijkheden. Wat deze coworking space écht speciaal maakt? De prachtige tuin en giga ramen waardoor je heerlijk in het zonnetje kan werken.

6/

Speeltijd: Enygma

Escape rooms in Brussel Enygma

Enygma is gelegen in het centrum van Brussel en is zonder twijfel een van de grootste escape rooms van de hoofdstad. Hier kan je jezelf onderdompelen in de tijd van de 'Grote Ontdekkingen' met een hele kamer gewijd aan de beroemde Sherlock Holmes, een andere gebaseerd op de roman van Jules Verne “Rond de wereld in 80 dagen" en in de laatste kamer waan je je in een Maya-tempel.

We testten de kamer 'Sherlocked’, waar we worden opgesloten in het bureau van de beruchte Professor Moriarty om het onderzoek te voeren en zijn duivels plan te dwarsbomen.

De eerste 10 minuten verlopen een beetje moeizaam: we weten niet goed wat te doen waardoor we in alle kleine hoeken zoeken. Toch lossen we al zeer snel de eerste puzzels op. Uiteindelijk vindt iedereen haar rol en dankzij echt teamwerk openen we de kamer 6 seconden vóór het einde van de timer. De laatste minuten waren dan ook zeer rijk aan emoties. Je hebt geen idee hoe euforisch het voelt om de kamer te kunnen verlaten (zoals je ziet, heb je niet veel nodig om gelukkig te zijn).

7/

Urban farm: Champignons de Bruxelles

urban farms in Brussel die een bezoekje waard zijn: Champions De Bruxelles

Wanneer er Belgisch bier gebrouwd wordt gaan er veel producten verloren. Sevan Holemans en Hadrien Velge wouden iets doen tegen die verspilling.  Ze bedachten een systeem waarbij ze de resten van bierbrouwen kunnen gebruiken als voedingsgrond voor het cultiveren van champignons. Ze hebben de grotten van Kuregem omgebouwd tot een reusachtige champignonkwekerij. Je kan er terecht voor allerlei soorten Japanse shiitakes.

Adres: Rue Ropsy Chaudron 24, 1070 - Brussel.

8/

Feesten: Play Label Rooftop

brussel_rooftops_popup_zomerbars_concept_playlabel_lahaut_viage_la_terrasse_1

Liefhebbers van electro muziek kunnen niet om Play Label heen. De rooftop bar is gebouwd op het dak van de Crosly bowling tussen de Marollen en de Zavel en brengt je wekelijks heel wat leuke verrassingsacts van Belgische en internationale artiesten. Hou dus zeker haar Facebookpagina in de gaten, de voorlopige planning vind je hier. Zonnekloppers zijn hier ook aan het juiste adres want met haar Zuidelijke opstelling baadt het terras tot het allerlaatste nippertje van de dag in de vitamine D. Een ultra gezellige stek voor al wie de dansbeentjes wil losschudden. 

Waar? Keizerslaan 36, 1000 Brussel

9/

Daten: Vertigo Cocktail Bar 

brussel_rooftops_popup_zomerbars_concept_playlabel_lahaut_viage_la_terrasse_5

Wie niet zo van grote massa’s houdt, kan op het zomerterras van Vertigo terecht. De speak easy bar is gevestigd in één van de oudste tavernes van Brussel en ontvangt je in een mysterieus en old school decor van kasseien, kleine ronde tafeltjes en gezellig kaarslicht. Je proeft er van de uitvindingen van mixologist Alexis Mosselmans en de heerlijke drankkaart (cocktail uiteraard, maar ook uitstekende wijnen en sterke dranken) wordt aangevuld met tapa’s en heerlijke plateau’s vol streekproducten.

Wij raden de plek aan voor kleine groepjes, maar je kan hem ook helemaal afhuren voor een gezellig privé event. Maximum capaciteit: veertig man, van dinsdag tot zaterdag.

Waar? Rollebeekstraat 7, 1000 Brussel.

Wanneer? Van woensdag tot zondag tussen 12u en 1 uur ’s nachts.

10/

Sensatie: Dinner in the sky

rooftops pop up concept zomerbar cocktails brussel la-haut viage la terrasse vertigo play label

Wie zijn of haar date wil imponeren, scoort dan weer best een ticket voor Dinner in the Sky. Het restaurant op grote hoogte scoort al enkele jaren en ook deze zomer kan je romantisch dineren terwijl je benen op vijftig meter van de grond bungelen. Elke avond stijgt er een tafel om 19u, klaar om je een gastronomisch diner van indrukwekkende sterrenchefs voor te schotelen. Je moet er €258 voor ophoesten, maar kan naast het heerlijke eten ook smullen van een ongeëvenaard zicht op de hoofdstad. Snel reserveren is de boodschap, de plaatsen zijn immers héél erg beperkt!