Verontrustende Instagram trend: "ribcage bragging"

Letterlijk: het pronken met je ribbenkast... Deze rage bewijst nog maar eens hoe magerzucht furore blijft maken op sociale media. 

Het boegbeeld van de hype? Die "eer" gaat naar topmodel Emily Ratajkowski. Eerder pionierde het Amerikaanse model met het ab crack-fenomeen- waarbij je uitpakt met de verticale groef tussen je buikspieren. En nu is het aan de ribben om zich kenbaar te maken.

Niet alleen Ratajkowski, maar ook Bella Hadid, Kourtney Kardashioan tot zelfs Rita Ora doen gezellig mee aan het cultiveren van dit ongezonde schoonheidsideaal. Sterker nog: er werd zelfs een volledig Instagramaccount aan Ribcage Bragging gewijd.

#BodyPositive

Instagram kende al een ton aan absurde hypes, van thigh gap tot de bikini bridge. Gelukkig bestaan er ook nog pagina's die het over een andere boeg gooien en een positief lichaamsbeeld stimuleren. Zoek maar eens onder de hashtag #BodyPositive bijvoorbeeld. Laat je inspireren door het account Any Body waarin twee Australische hartsvriendinnen bewijzen dat size 0 niet nodig is om miljoenen volgers trekken en een jaloersmakende feed te creëren.

body-positive-970x508 (1)

Via Laurence Denis, ELLE Belgique. 

 

Auteur Elise
Community manager & editor ELLE.be

Meer lezen

Wow: Selena Gomez is voortaan een blondine!

selena gomez

Zien: Serena Williams' sprookjeshuwelijk met A-list gastenlijst

huwelijk serena williams

Must have: De schattigste mommy & me schoenen by Thea x Clio Goldbrenner

thea x clio goldbrenner

Alexa Chung ontwerpt haar eerste én betaalbare handtas

alexa chung tas

Ook online te ontdekken