Getest: personaliseer je spaghetti bij Bavet

Een lekkere spaghetti, dat betekent voor iedereen nét iets anders. Met of zonder gehakballetjes,  pikant of net helemaal niet, veggie of met extra veel vlees... Bij spaghettirestaurant Bavet bepaal je zèlf de samenstelling van je spaghetti, en wij gingen alvast proeven van zo'n gepersonaliseerd bordje pasta. 

Met twee vestigingen in Gent en één in Leuven en Antwerpen hoef je nooit ver te rijden voor een bordje Bavet. Wij sprongen op een vrijdagavond binnen in het Antwerpse restaurant, dat er als laatste bijkwam. Reserveren kan pas vanaf zes personen, maar op de eerste verdieping is er gelukkig nog plaats voor twee.

Bavet

Het concept is eenvoudig: je kiest een saus (er zijn twee varianten op bolognesesaus en vier vegetarische sauzen), gewone of volkoren spaghetti, parmesan of emmentaler en eventuele extra's zoals (vegetarische) gehaktballen of rucola. Dan beslis je hoeveel honger je heb, en of je voor de kleine (mouse), de medium (dog) of de grote (horse) portie gaat. De ober legt het concept geduldig uit en na een klein halfuurtje staat een mouse Bavetarian (met emmentaler en extra veggie balletjes) en een dog Bavet special (met parmesan en gewone gehaktballen) op onze tafel te dampen.

Auteur Claire
Beauty & lifestyle editor

Meer lezen

DECO: De mooiste winterinterieurs om gezellig te cocoonen

winters wit interieur

Zien: Serena Williams' sprookjeshuwelijk met A-list gastenlijst

huwelijk serena williams

Ook online te ontdekken