#HappyPlantDay: 5 groene tips voor plantlovers

world plant day

Op 18 mei is de vierde Wereld Plantendag. De Internationale Hoogdag van de Plant schenkt aandacht aan biodiversiteit, duurzaamheid en natuurbehoud. De ideale gelegenheid om de kamerplanten nog eens water te geven, die overprikkelde cactus een off-day te gunnen of stekjes uit te wisselen met plant-aardige collega's. 

Het is tegenwoordig bon ton om je te outen als plantofiel, je eigen avocado's te kweken op watercultuur of een zieltogende sanseveria te adopteren uit het plantenasiel. Uitpakken met #PlantPorn, kamerplantenweetjes of stekjes uitwisselen: het is intussen daily business op de ELLE-redactie.

Check onze vijf tips voor een Happy Plant Day.

#1 Gratis Airplant

Juttu airplant
Juttu airplant

Ter gelegenheid van #PlantDay krijg je in de urban conceptstores van Juttu op 18 mei een gratis jellyfish airplantje bij aankoop van Bluet-plantjes (vanaf 30 euro).
Meer op juttu.be

#2 Blooming blogs

Is je liefde voor planten en groene interieurs recht evenredig met een ecoproof lifestyle, bookmark dan asap deze blogs.

de groene meisjes
degroenemeisjes.nl

> Veggie koken, ecovriendelijke hotspots in de coolste steden, duurzame kledinghacks of binnengluren in jaloersmakende interieurs. Een groen leven moet vooral leuk zijn aldus blogster Merel. Maar het is vooral enorm aanstekelijk, als je haar blog degroenemeisjes.nl erop naleest.

Elske Leenstra
elskeleenstra.nl

> Elske Leenstra is een grafisch vormgeefster met een hart voor creatieve interieurs en een voorliefde voor kamerplanten. Haar gelijknamige blog elskeleenstra.nl combineert het beste van de twee.

Auteur Tine
Lifestyle redacteur

Meer lezen

De mooiste adventskalenders voor beautylovers

Anna Dello Russo x Tods neemt ons mee naar het circus

anna dello russo tods

IN BEELD: de mooiste looks van de Victoria's Secret show

vicotria's secret 2017 shanghai

DECO: De mooiste winterinterieurs om gezellig te cocoonen

winters wit interieur

Ook online te ontdekken