Wat doen Nicole en Hugo in het MoMu?

Nicole & Hugo, Ann salens, modeontwerpster, België, Oostende, pionier, franjes, Nicole Hugo MoMu

In het Antwerpse MoMu staan vanaf vandaag enkele podiumoutfits van Nicole en Hugo tentoon. De link tussen het showbizz-koppel en de modewereld is u nog niet helemaal duidelijk? Maak dan kennis met Ann Salens, creatief brein achter die prachtige regenboogjurken en Belgiës eerste internationale modeontwerpster.

Niet de Antwerpse Zes, maar de in Oostende geboren Ann Salens zette ons land in de jaren zeventig op de internationale modekaart. De jurken met manueel geverfde regenboogkleurige franjes vielen tot ver buiten onze landgrenzen in de smaak en ook haar defilés, veeleer dansvoorstellingen dan klassieke catwalks, waren legendarisch. Een pionier op verschillende vlakken, maar het commercieel succes bleef helaas uit en uiteindelijk ging het bedrijf over kop. Ann Salens overleed in 1994 aan kanker.

Nicole & Hugo, Ann salens, modeontwerpster, België, Oostende, pionier, franjes, Nicole Hugo MoMu
@Hans Lambrechts

Intense vriendschap

In het binnenland was Ann Christy een van Salens' bekendste fans en de zangeres was ook de schakel tussen Nicole & Hugo en de ontwerpster. Er kwam een intense vriendschap en samenwerking uit voort. Onlangs schonk het showbizzkoppel enkele van hun podiumoutfits aan het Antwerpse Modemuseum, de directe aanleiding voor de expo 'Nicole & Hugo, swinging Ann Salens'. Naast gehaakte jurken, regenboogjurken met franjes en enkele broekpakken met borduursels, krijg je er ook uniek beeldmateriaal te zien. Want zo'n jurk van Ann Salens komt het best tot uiting in beweging. En swingen, dat kunnen Nicole en Hugo als de beste.

De expo is nog tot augustus in de galerij van het MoMu te zien, de toegang is gratis. momu.be

Nicole & Hugo, Ann salens, modeontwerpster, België, Oostende, pionier, franjes, Nicole Hugo MoMu
@Hans Lambrechts
Auteur Marjolijn
Fashion editor ELLE België

Meer lezen

Move over North West, deze Belgische kleuter is de nieuwste Instagram sensatie

lou mungiele puppy just me

Clean denim shopping: 5 x duurzame jeans

Clean denim bio jeans

Ikea's reactie op de 'fake' tas van Balenciaga is hilarisch

Ikea, Balenciaga, kopie, blauwe tas, Frakta, reactie

Exclusief op ELLE.be: beautytalk met Bella Hadid

bella hadid peter philips dior mascara

Ook online te ontdekken