6 originele en alternatieve looks voor bruidsmeisjes

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
6 originele en alternatieve looks voor bruidsmeisjes

Het trouwseizoen staat voor de deur, wij kijken enkele essentiële stijltips voor bruidsmeisjes af van de sterren. 

Stapt jouw beste vriendin straks naar het altaar en vroeg ze jou om haar bij te staan op haar grote dag? Leuk! Weet wel dat het eerste gebod voor een bruidsmeisje in spe als volgt klinkt: gij zult de bruid voor stijlblunders behoeden! No way dat ze jullie in een monochroom uniform dwingt zonder enige aandacht voor de verschillende vormen en maten in de groep. Vergeet ook de potsierlijke soepjurken die zoveel bruiden als enige optie lijken te beschouwen. Deze sterren bieden waardige én originele alternatieven:

1. Het kostuum 

bruidsmeisje kostuum alternatief broekpak cara delevingne
Van links naar rechts: Ciara, Cara Delevingne, Nicole Richie.

Waarom moet het altijd een jurk zijn? Cara Delevingne straalde op het huwelijk van grote zus Poppy in een sexy kanten broekpak, een trucje dat je gemakkelijk kan overdoen. Satijn is momenteel een gigantische trend, maar ook klassiek kant is altijd een goed idee en met een vrolijke print zet je je persoonlijkheid in de verf.

kostuum_bruidsmeisje_amator

Amator, €249

kostuum_bruidsmeisje_asos

River Island, €74

kostuum_bruidsmeisje_bash

Bash, €390

1/

2. De valse bruidsjurk

bruidsmeisjes stijltips bruidsjurk wit cara delevingne beyoncé lottie moss
Van links naar rechts: Beyoncé en Blue Ivy op het huwelijk van Tina Knowles, Lottie Moss op de trouwpartij van grote zus Kate Moss en Cara Delevingne op de eerste huwelijksviering van Poppy.

Onderschat het potentieel van een monochroom kleurenpalet niet. Pippa Middleton, Beyoncé, Lottie Moss en Cara Delevingne deden het je al meesterlijk voor: stralen in het wit nààst de bruid. Let wel dat je die laatste niet overtreft met een overdaad aan franjes of opvallende details. Simpele silhouetten zoals een slip dress of dromerige tuniek zijn een goede optie. Denk Pippa's sobere zijden jurk naast de kanten wonderjurk van Kate.

valse_bruidsjurk_asos_bridal_2

Asos, €160valse_bruidsjurk_asos_bridal_3

Asos, €334

valse_bruidsjurk_sessun_oui

Sessun Oui, €255

2/

3. Het boho bruidsmeisje

bruidsmeisje_stijltips_boho_olsen_twins_beatrice_borromeo

De meeste bruiden steken hun entourage graag in pasteltinten en uniforme jurkjes. Waarom niemand aan een boho explosie denkt, blijft ons echter een mysterie. Een knallende mix van kleuren, prints, vloeiende stoffen en opvallende accessoires geven je grote dag juist een extra feestelijke touch. Toegegeven, erg uniform oogt het niet, maar je krijgt er een driedubbele dosis vrolijke persoonlijkheid voor terug. Veruit onze favoriete optie! boho_bash_2

Bash, €250

boho_bash

Bash, €350

3/

5. Dé grote valkuil: matching outfits

bruidsmeisje_stijlregel_matching_outfits
Van links naar rechts: Charlotte Casiraghi en Beatrice Borromeo, Liz en Georgia Jagger, Cara en Poppy Delevingne.

En dan de typische horror: identieke jurken! Zelfde kleur, zelfde model, zelfde lengte,...: het is onvermijdelijk dat mensen je gaan vergelijken met je collega-bruidsmeisjes. Dat laatste is nooit leuk, behalve als je zoals de zusjes Jagger over exact dezelfde modellenmaten beschikt. De oplossing? Als jouw bruid echt koste wat kost uniformiteit wil, kan je voor een bijpassend kleurenpallet gaan. Poppy en Cara Delevingne kwamen op het huwelijk van zus Chloe allebei in marineblauw opdragen. Waar Cara een sobere bodycon dress droeg, koos haar oudere zus echter voor een geborduurde versie. Charlotte Casiraghi en schoonzus Beatrice Borromeo hielden het dan weer op bijpassende pasteltinten en blote schouders -de snit, stof en het silhouet van hun jurken pasten ze dan weer aan hun eigen wensen aan. Vloekt niet op de foto's en iedereen haar eigen persoonlijkheid dus.

bruidsmeisje_stijlregel_matching_outfits_1

4/

6. Statement rok + casual shirt

bruidsmeisjes stijlregels statement rok oversized shirt
Van links naar rechts: een look uit de H&M Conscious 2015 collectie, Chiara Ferragni en Jenna Lyons.

Geen zin om al je geld in één outfit te pompen en die later nooit meer te kunnen hergebruiken? Kies dan slim voor afzonderlijke stukken die je later nog op originele wijze kan stylen voor verschillende events. Een dramatische statement rok in combinatie met een simpel wit shirt is een droom van een huwelijksoutfit, maar doet het ook heel goed in combinatie met een sweater of een sober wit hemd. Leuk extraatje: je bent één van de origineelste van de bende!

bruidsmeisje_shopping_tule_rok_1

True Decadence, €66