Waarom roze make-up deze lente een hit wordt

Geüpdatet op 4 maart 2020 door ELLE België
Waarom roze make-up deze lente een hit wordtImaxtree

De nieuwste make-upcollecties kleuren deze lente helemaal roze, van fuchsia tot pastel. Net wat we nodig hebben om de lente in te luiden.

Roze is al lang niet meer voorbehouden voor Barbie en kleine meisjes, maar is een sterk statement (je ziet de kleur bijvoorbeeld vaak bij feministische bewegingen). De kleur is werkelijk overal, van je garderobe tot je woonst. Muren geef je volgens de trends een felroze likje, liefst met matching meubels voor een monochroom interieur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hayley Kassel (@hkassel) op

Soft verus bold

In de wereld van make-up is roze een vaste waarde. De intensiteit van de kleur is misschien onderhevig aan wisselende tendensen, maar blijft seizoen na seizoen aanwezig op lippen, nagels, ogen of wangen. De flirterige varianten doen het deze lente goed, maar een showstopping shade is net zo leuk. Als je durft!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marc Jacobs Beauty (@marcjacobsbeauty) op


Maar het allerbelangrijkste: hoe draag je deze trend? Probeer eens een ultragepigmenteerde oogschaduw of knalroze lippenstift. Toch liever een subtieler statement? Lak je nagels in je favoriete tint roze. Ontdek hier hoe je je nagels lakt volgens de regels van de kunst.

Shopping

Ontdek hier onze 10 favoriete roze make-up items. Think pink!