Zara kopieert opnieuw Belgische ontwerper

Ophef in de modewereld! Oops, Zara did it again.

De Spaanse modeketen Zara maakt zich opnieuw schuldig aan het namaken van Belgisch design. Herinner je je nog het patch-schandaal afgelopen zomer? Een groot namaaknetwerk kwam toen aan het licht: grote ketens zoals Zara en River Island zouden het werk van kleine, onafhankelijke artiesten schaamteloos kopiëren...

Sweater

Nu is het Spaanse label alweer betrapt op een imitatie kledingstuk. Recent bracht Zara een sweater uit die sprekend lijkt op een trui die de Antwerpse ontwerper Toos Franken een jaar eerder al uitbracht in haar Micro Manifesto collectie.

01_Toosfranken_Zara_1-1

H&M 

Ook H&M maakte zich in het verleden schuldig aan namaak. Enkele maanden geleden kopieerde de Zweedse een beha van de Gentse ontwerpster Muriel Scherre.

Wat nu?

Grote modeketens verkopen trends aan kleine prijzen. Van deze merken vind je elke week nieuwe knock-offs in de rekken, vaak stukken die véél weg hebben van de originele creaties van ontwerpers. Tot groot ongenoegen van die laatsten natuurlijk. 

Namaak is van alle tijden en kent vele vormen, maar valt er dan niets tegen te doen? Toch wel, beweert Nele Somers, advocate moderecht. Lees het volledige debat, hier. 

Auteur Elise
Community manager & editor ELLE.be

Meer lezen

Dit is je perfecte party look volgens je horoscoop!

MEET: De vriendjes - en 1 vriendin - van de Victoria's Secret Angels

7 ideeën voor een stijlvolle kerst uit de Zalando Party Gift Guide by ELLE

Deze Victoria's Secret Angel hangt na 17 jaar haar vleugels aan de haak!

Ook online te ontdekken