20km door Brussel: alles wat je moet weten om de eindstreep te halen

ELLE België sluit zich aan bij sportclub L'USINE en onthult voor jou alle tips & tricks van hun professionele coaches zodat ook jij binnenkort de 20 km door Brussel uitloopt.

Wanneer moet ik beginnen te trainen? Hoe vaak per week moet ik gaan lopen? Moet ik mijn eetpatroon aanpassen? Zijn mijn schoenen geschikt? Enzovoort. Allemaal terechte vragen die de meeste deelneemsters aan de 20 km door Brussel zich stellen. Om hier een antwoord op te kunnen geven, hebben wij een beroep gedaan op echte sportprofessionals: het team van L’USINE, de fancy en exclusieve Brusselse sportclub.

Zin om de uitdaging aan te gaan en op 28 mei glansrijk over de eindstreep te lopen? Profiteer van de tips van Jérôme, die als 4de finishte op het Europees kampioenschap duatlon (lopen-fietsen-lopen) en coach is bij L’USINE.

jerome

Zijn tips zijn voor iedereen geschikt. Maar wees realistisch! En bezint eer ge begint: hou rekening met je lichamelijke conditie (overgewicht, ziekte enz.), je levensstijl (alcohol, tabak, voeding) en stel haalbare doelen voorop. Het is aangeraden om eerst een inspanningstest af te leggen om je gezondheidstoestand en je uithoudingsvermogen te checken.

In theorie kan iedereen de 20 km door Brussel uitlopen, maar om teleurstelling en blessures te voorkomen, doen minder sportieve mensen of beginners er goed aan om zich door professionals te laten begeleiden. Gezien de groeiende populariteit van de loopwedstrijd en de naderende wedstrijddatum, heeft L’USINE een speciaal programma uitgewerkt om je op de halve marathon voor te bereiden.

Het programma: 2 trainingen per week - indoor (spiertraining) & outdoor (looptraining). Deze nieuwe formule is toegankelijk voor alle leden van L’USINE, maar ook niet-leden kunnen meedoen (betaling per trainingssessie is mogelijk). Het is de bedoeling complementair aan de spieren en de uithouding te werken om lichamelijk en geestelijk op het afleggen van de afstand voorbereid te zijn.

L'USINE

Adres: 56 Guldenvlieslaan in Brussel

Telefoon: +32 25 34 14 62

Openingstijden: weekdagen (7 u - 23 u), weekends (9 u – 20 u), feestdagen (9 u - 20 u).

Ontdek de praktische tips van Jérôme, die het outdoor-gedeelte op zich zal nemen  >>>