5 originele overnachtingen dicht bij huis

Geüpdatet op 30 januari 2020 door ELLE België
5 originele overnachtingen dicht bij huis

Alle gewone hotels een beetje beu? Check dan deze vijf slaapplekken en beleef een unieke overnachting met twee, vier of meer! 

Een suite, kamer met bubbelbad of standaard dubbel room? We hebben het allemaal al gezien en soms mag het gewoon wat meer zijn. Daarom niet luxueuzer of comfortabeler, maar een beleving die je nooit meer zal vergeten. Zie jij zo'n overnachting al helemaal zitten? Dan zijn dit onze vijf favorieten in België en Nederland.

B&B Schopenhauer in Gent

unieke overnachting schopenhauer

In B&B Schopenhauer overnacht je in de prachtige setting van een schilderij. De kamer is samengesteld uit werken van beginnende talenten en meer ervaren kunstenaars. Hier zal je niet uit je bed rollen want slapen en een bad nemen doe je op vloerhoogte. Gordijnen open of toe? Kies je voor optie één? Dan maak je, voor de passanten, deel uit van het schilderij.

1/

Sterrenkubus in Twente

unieke overnachting sterrenkubus

De Nederlandse sterrenkubus staat voor simpel maar geniaal. Wanneer je 's avonds dicht tegen elkaar aankruipt lijkt het alsof je onder de blote sterrenhemel ligt. De hutjes zijn milieuvriendelijk en bieden alle comfort van een hotelkamer. Wil je de sterren toch eens van dicht bij bekijken? Dan kan je altijd gebruik maken van de telescoop (mét handleiding). Of ga voor één van de speciale arrangementen die samen met de sterrenwacht worden aangeboden? Wat je ook kiest, het wordt sowieso een magische nacht!

2/

Love Bubbles in Lochem

unieke overnachting love bubble2

Als je dacht de meest romantische nacht uit je leven al gehad te hebben, heb je het mis! Tenzij je al een nachtje spendeerde in één van deze Love Bubbles. Slapen onder een hemelbed voor de open haard, ontspannen in het hartvormig bubbelbad of buiten sterren kijken met het geluid van knetterend hout? In de Love Bubble kan het allemaal!

Watervilla De Roerdomp in Friesland

unieke overnachting watervilla

Een get away met vriendinnen? Dan is deze watervilla de perfecte keuze. Weg van alles en iedereen kunnen jullie heerlijk ontspannen of het net heel bont maken. Niets of niemand kan jullie storen op dit drijvende vakantiehuis. Met een sauna, 360° terras, vuurkorf en fenomenaal uitzicht kan je hier makkelijk uren vertoeven zonder je te vervelen. De eigenaar heeft een elektrische boot ter beschikking want met de auto geraak je hier niet. Geen paniek! Wifi is aanwezig...

Het Torentje in Huisduinen

unieke overnachting het torentje

De mooiste zonsop- en ondergang spot je vanuit Het Torentje. Enkele jaren geleden werd de voormalige kustwachttoren omgetoverd tot een uniek appartement. Op de vijfde verdieping, tientallen meters boven de grond heb je het beste uitzicht van heel Nederland. Je kan er dag en nacht van genieten dankzij de panoramische ramen en 360° 'terras'. Daarnaast is het appartement voorzien van alle luxe!

LEES OOK: De spectaculairste airbnb's

LEES OOK: 5 bijzondere bubbel hotels waarin je meteen wil overnachten

LEES OOK: 3 dichtbij adresjes: in de natuur overnachten

Editor: Jolien Meulders